Diskutujte: Co si myslíte o kamarádech svého partnera?

Věrný Fanda

Poznali se v první třídě prvního září. Jeden řekl: „Budem spolu kámošit?“ a ten druhý odpověděl: „Jo.“ Od té doby ani Vinnetou s Old Shatterhandem nedrželi tak pevně při sobě. Ti dva spolu prošli školský systém od základky po promoci na vysoké, prchali z tanečních, vzájemně si svědčili na svatbách a zapíjeli rozvody... Fandy se nezbavíte a popravdě řečeno, ani byste si to neměla přát.

Jak na něj: Rozvíjejte svá vlastní kamarádství a pokud bude mít partner nějaké připomínky, odkazujte na jeho vztah s Fandou. Zároveň nastavte hranice soukromí. Fandu akceptujete, ale na dovolenou s vámi jezdit nemusí.

Zoufalý Cyril

Ano, také vám ho kdysi bývalo líto. Když poprvé zazvonil v noci, že ho manželka vyhodila z bytu, že by potřeboval přespat, sama jste mu uvařila čaj s rumem na nejhorší splín. Jenže on se vám v obýváku na gauči zdržel týden a stále se čas od času vrací, půjčuje si od vašeho partnera peníze, které naopak nevrací nikdy, v práci se nikde neohřeje a jen spřádá lítostivé litanie na téma: „Celý svět je proti mně.“

Jak na něj: Pokud mu chce partner půjčovat peníze, pak jedině svoje ulité úspory, které nemají s rodinným rozpočtem nic společného. Vyhlašte, že nejste žádná noclehárna ani dobročinná organizace, a vždy stanovte předem datum, do kterého jste ochotna poskytnout azyl.

Vyděšený Libor

Mračí se na vás a vy už tušíte proč. Bojí se, že mu odlákáte parťáka na fotbal, který spolu kopou každou neděli už dvacet let (klidně dosaďte mariáš, bowling, squash, modelářské dýchánky v garáži...).

Jak na něj: Ve vlastním zájmu si pěstujte vlastní zájmy. I v té největší zamilovanosti se vyvarujte pokníkávání typu: „Nechoď pryč, buď radši se mnou.“ Nejen, že vám pak bude vztah klapat, ale v Liborovi získáte vděčného spojence.

Nezadaný Zdeněk

Má spoustu času, neustále plánuje nějaké aktivity a hrozně se diví, že s ním váš partner nechce jezdit. V podstatě ho označuje za „sraba“ a „bačkoru“, neustále připomíná „staré dobré časy, kdy jsi ještě nebyl s ní“... Neustále vede protisvatební řeči a vykládá lákavé historky z lovů různých „roštěnek“.

Jak na něj: Jestliže máte pocit, že Zdeněk není ve skutečnosti tak úplně špatný chlap, seznamte ho s některou svojí single kamarádkou. A bude pokoj.

Workholik Martin

Pokud je právě on nejbližším spolupracovníkem (notabene když spolu vlastní firmu) vašeho partnera, máte problém. Zatímco pro něj je práce vším a v zaměstnání tráví celé hodiny, vy byste svou lásku alespoň občas měla ráda doma. Jenže oproti supervýkonnému kolegovi se sám sobě jeví jako netáhlo, noří se do depresí a má pocit, že v tom Martina nechává samotného.

Jak na něj: Vyhledejte na internetu články o tom, že workholismus je psychická nemoc, která se musí léčit, ukažte je partnerovi a vysvětlete mu, že ten „špatný“ rozhodně není on. To Martin má problém. Upozorněte na samotu, která vás trápí, a společně plánujte akce na volný čas.