Ladíme

Hudební komedie

Režisér: Jason Moore
Hrají: Anna Kendrick, Brittany Snow, Rebel Wilson, Elisabeth Banks

Příběh začíná jako již mnoho amerických středoškolských komedií. Introvertní teenagerka Beca nastoupí na novou školu, kde si se sluchátky na uších hýčká sen, že se stane slavnou dýdžejkou. O lidi kolem příliš nestojí. Ve škole funguje dívčí kapela, která se mimo zcela rozdílné typy svých členek (královna krásy, drsňačka, sexuální dračice a těžká asociálka) vyznačuje tím, že místo hudebních nástrojů "dělají všechno pusou". Nebojte, neznamená to nic jiného, než že místo hudebních nástrojů používají dívky své hlasy. Skupina se právě připravuje na finále pěvecké soutěže, když se Becca stane jejich posilou a spolu s ní přijde i další názor na věc.

Názor Kafe.cz

Oddechovka, u které se určitě dobře pobavíte a ještě si budete v kině podupávat nožkou v rytmu populárních hudebních pecek. Na film každopádně vyrazte spíš s další ženskou, partner vám za to bude jistě vděčný.

Zdroj: Youtube

Anna Karenina

Romantické drama

Režisér: Joe Wright
Hrají: Keira Knightley, Jude Law, Aaron Taylor-Johnson, Kelly Macdonald, Matthew Macfadyen

Anna Karenina žije v lehce unaveném manželství s vysokým vládním úředníkem, s nímž má malého syna, a její pověst mezi petrohradskou smetánkou nemůže být lepší. Během cesty do Moskvy, kam jede navštívit bratra, potká hraběnku Vronskou a na moskevském nástupišti se seznámí i s jejím synem, mladým ambiciózním důstojníkem. Letmé setkání stačí k tomu, aby mezi nimi přeskočila jiskra, která se záhy promění v požár, který ani jeden z nich nedokáže uhasit. Chtějí se „jen“ svobodně milovat, ale carské Rusko konce 19. století je vůči podobným excesům velmi netolerantní a umí to dát patřičně najevo.

Názor Kafe.cz

Osud Anny Kareniny je díky románové předloze Lva Nikolajeviče Tolstého všeobecně známý, nicméně jeho nové ztvárnění stojí za vidění. Můžete se těšit na silně emocionální příběh a v neposlední řadě i na krásné představitele hlavních postav.

Jak ale může mít někdo "lehce unavené" manželství s Judem Lawem, je nám s podivem :-)

Zdroj: Youtube

Hobit: Neočekávaná cesta

Dobrodružství a fantasy

Režisér: Peter Jackson
Hrají: Martin Freeman, Stephen Hunter, Peter Hambleton, Ian McKellen, James Nesbitt, Jeffrey Thomas, John Callen, Graham McTavish a další

Příběh sleduje cestu Bilba Pytlíka, jejímž cílem je si znovu nárokovat ztracené trpasličí království Erebor. Bilba nečekaně osloví čaroděj Gandalf Šedý, díky kterému se ocitne ve společnosti třinácti trpaslíků v čele s legendárním bojovníkem Thorinem. Cesta do divočiny vede přes tajemné země, kde se to hemží zlobry, skřety a kouzelníky. Ačkoliv k cíli jejich výpravy - Osamělá hora, ležící na Východě, musí projít nejdříve jeskynním systémem, kde Bilbo potká někoho, kdo mu navždy změní život…Gluma. Skromný Bilbo Pytlík pak sám s Glumem na břehu podzemního jezera objeví nejen hloubku lstivosti a odvahy, která překvapí i jeho samotného, ale také získá do svého vlastnictví Glumův prsten „miláška“, který má nečekané a užitečné možnosti...Jednoduchý zlatý prsten je spojen s osudem celé Středozemě takovým způsobem, jaký Bilbo nemůže zatím ani tušit.

Názor Kafe.cz

Pokud patříte k ženám, které u Pána prstenů prostě nepochopily, kam ti lidé stále jdou, tenhle film raději vynechejte (mimochodem, tady vaši pozornost nezachrání ani krásný elf, ani sexy hraničář - nebudou tu totiž). Jste-li ale naopak fandy Tolkienových příběhů, budete nadšení a můžete se už teď těšit na další předlouhé díly.

Zdroj: Youtube

Bídníci

Hudební drama

Režisér: Tom Hooper
Hrají: Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway

Když bývalého galejníka Jeana Valjeana propustí na podmínku, netuší, že za zády bude mít jako věčný stín posedlého inspektora Javerta . Ten ctí zásadu, že zloděj zůstane vždy zlodějem, a Valjean se zdá být jasným příkladem, zvlášť když pravidla podmínečného propuštění záhy poruší. Jenže Valjeanovi se daří unikat, začne žít pod změněnou identitou, stane se ctihodným občanem a dokonce starostou, jenže ani tehdy není před slídivým Javertem v bezpečí. Po smrti tovární dělnice Fantine, kterou si klade za vinu, se ujme její dcerky Cosette. Společně s ní pak před zákonem utíká do anonymity francouzské metropole. Tam na ně po pár letech relativního klidu čeká kromě Javerta i další nebezpečí – ulice bobtnající revolucí, kterou připravují mladí kluci. Jeden z nich, Marius, se při letmém setkání zamiluje do dospívající Cosette a ta jeho city opětuje. Kvůli své dceři a jejímu štěstí se Valjean rozhodne riskovat, dokonce se vydá na barikády v předvečer rozhodujícího souboje mezi revolucionáři a armádou, aby z předem prohrané bitvy zachránil Mariuse. Na místě, kde historie napsala jednu ze svých krvavých kapitol, se zároveň odehraje finální souboj mezi ním a Javertem.

Názor Kafe.cz

Nesmrtelný příběh V. Huga je bezesporu natolik fenomenální, že bude zřejmě výzvou pro další a další režiséry. Na film se ale vypravte jen za předpokladu, že máte rádi muzikály, není totiž pro každého, když se herci mezi dialogy roztančí a zapějí.

Zdroj: Youtube

Carmen

Muzikál

Režisér: F. A. Brabec
Hrají: Lucie Bílá, Jiří Korn, Dasha, Peter Strenáčik, Václav Noid Bárta, Pavla Břínková, Lukáš Kumpricht, Athina Langoska ad.

Můžete se těšit na 3D adaptaci mimořádně úspěšného divadelního muzikálu CARMEN, který měl světovou premiéru v Praze.

Hvězdné obsazení a nádherná hudba slibují úžasný filmový zážitek. Verze Carmen od trojice proslulých amerických autorů není stejná jako původní kniha nebo opera. Není to „moderní verze" Carmen, ale příběh Carmen volně inspirovaný.

Carmen je v tomto zpracování členkou cirkusu, jehož majitelem je ďábelský vrhač nožů García. Jeho cirkus přijede do města ovládaného starostou Mendozou a policií pod vedením kapitána Zunigy. Jelikož cirkusáci dělají ve městě drobnou neplechu, jsou policejním sborem prakticky neustále hlídáni. Členem sboru je také mladý José, kterého Carmen zcela okouzlí. Není to tak úplně bez problémů, mladík má totiž před svatbou s Katarínou, mladou, pohlednou, ale zásadovou dívkou.

Názor Kafe.cz

Pokud milujete hudbu i příběh Carmen a k tomu obdivujete Lucii Bílou, není o čem přemýšlet. Vyrazte do kina. Premiéra filmu proběhla 10. 1. 2013

Zdroj: Youtube