1. Potraviny si zachovají původní hodnoty

Vakuování potravin má jednu obrovskou výhodu. Potraviny si totiž zachovávají všechny důležité živiny a vitamíny, nemění se ani jejich chuť či vlhkost. Zelenina je dokonale křupavá, maso zase vláčné. Vakuové sáčky dokážou uschovat v podstatě jakékoliv jídlo, ať už se jedná o strouhané jablko, které chcete později použít na štrůdl, nebo čerstvé maso. Pokud byste nastrouhané jablko nechali jen tak v lednici, během pár hodin zhnědne, změkne a pustí šťávu, ovšem ve vakuovém sáčku bude tak čerstvé, jako by bylo před pár minutami nastrouhané.

2. Chrání před plísněmi a bakteriemi

Vakuovačka je skvělý způsob, jak zabránit tomu, aby se v lednici šířily bakterie a plísně. Maso vydrží v lednici i několik měsíců, protože k němu nebude mít přístup kyslík, jenž je příčinou negativních chemických změn. Několik měsíců vám v lednici vydrží i sýry a zelenina. V neposlední řadě můžete vakuovat pečivo, ovoce a oříšky.

3. Žádná vlhkost

Problémem některých potravin je, že po několika dnech se u nich zvyšuje vlhkost. Vakuování potravin však i takovému neduhu zabraňuje.

4. Delší životnost

V neposlední řadě vakuovačka prodlužuje životnost všech potravin, a to nejen o několik dnů, ale dokonce i týdnů a měsíců.

Jestliže hledáte kvalitní vakuovačku, čeká na vás nová kolekce značky Zwilling Fresh & Save, která se zaměřuje na chytré vakuování. V nabídce jsou bezdrátová vakuovačka, vaukové dózy, ale i sáčky.

Na e-shopu pottenpannen.cz i prodejnách je zmíněná kolekce Zwillingu skladem.