Diskutujte: Jaké vztahy máte se svými bývalými partnery?

Mohlo by vás také zajímat: Zažily jsme 5x vtipný rozchod! nebo 10 důvodů, proč tě nenávidím

Jednou k vám ten chlapík, se kterým jste sdílela stůl i postel, patří, přestože jste se rozešli. Nikdo po vás ale nemůže chtít (a hlavně ne on), abyste se dál stýkali. Pokud tedy nejste rodiče. Netvrdíme, že nemůžete jít s expartnerem na kávu nebo byste kolem sebe měli projít jako cizí, když se náhodou potkáte na ulici.
Některým EX ale ani nevolejte, ani nepište. Jinak riskujete otevřenou zlomeninu srdečního svalu.

Nepřekonatelně přitažlivý

Tisíckrát si můžete sama sobě přísahat, že mu nikdy nevezmete telefon, protože pokaždé to skončí stejně – v posteli. A nikdy to nedodržíte. Druhý den ráno je vám ale jen hůř a za ním znovu zaklapnou dveře. Sází na to, že je pro vás Pan Neodolatelný, a vlastně vás využívá.
Od tohoto expartnera se důsledně držte dál, každý kontakt s ním pro vás znamená potenciální nebezpečí. Pokud se opravdu chcete vymanit z jeho vlivu, změňte si telefonní číslo a nedávejte mu ho.

  • Nevyhledávejte kontakt, dokud si nebudete naprosto jistá (a to možná nenastane nikdy), že situaci ukočírujete.

Dělá si stále naděje

Jasně jste mu řekla, že je mezi vámi konec. Odstěhovala jste všechny svoje věci z vašeho společného bydlení a dala jednoznačně najevo, že si další život představujete bez něho. On však, zdá se, stále doufá, že budete spolu.
Škála jeho chování může být hodně pestrá. Od citového vydírání až k nebezpečnému stalkingu, který by sám o sobě vystačil na samostatnou kapitolu. Za předpokladu, že dotyčný není psychopat, měl by vám dát pokoj, když zjistí, že nic z toho neúčinkuje.

  • Pokud o něj máte obavy, upozorněte jeho nejbližší přátele nebo rodinu, že jste se rozešli, aby dohlédli.

Rozšířený dojem, že muži snášejí rozchody lépe než ženy, je mýlka. Vědci z Wake Forest University v Karolíně zjistili, že muži jsou zranitelnější, protože se obvykle nedokáží se svým trápení svěřit.

Kolega na očích

Třetina Evropanů mladších čtyřiceti let uvádí, že zažila vztahy na pracovišti. Logicky se to tedy v zaměstnáních hemží také expartnery. Není to právě příjemná situace, když se máte denně potkávat s člověkem, který byl vaším životním partnerem.
Podle loni zveřejněného průzkumu v Německu polovina rozešlých párů tuto situaci nezvládne a jeden z nich si posléze najde jiné zaměstnání. Jenže to se v dnešní složité době snadno řekne, ale mnohem hůře provádí.Omezte tedy alespoň své pracovní kontakty na nezbytné minimum, nenechte se zatáhnout na pracovišti do žádných osobních sporů a chovejte se korektně.

  • V žádném případě nezatahujte do vaší soukromé situace kolegy, natož nadřízené.

((bean:1:74))