Mohlo by vás také zajímat: Odhalte tajemství sexy Francouzek nebo Víte, jak si vybrat správný make-up? Poradíme vám ZDE.

4. Pudr

Make-up zafixujte transparentním pudrem, kterým lehce poprašte i krk a dekolt. Je důležité, aby houbička či labutěnka byla před každou aplikací pudru otřena například o hřbet ruky a až poté se dotýkala tváře. Tím docílíte jemného nanesení v rovnoměrné vrstvě a vyhnete se flekům, které způsobuje právě nerovnoměrné nanesení pudru.

Náš TIP: Vyzkoušejte rozjasňující pudr. Ihned vás prozáří a dodá mladistvou jiskru.

5. Tvářenka

Je na večer nezbytností, abyste při umělém světle nevypadala příliš pobledle. Jste-li majitelkou světlé pokožky, volte ideálně narůžovělé tóny, olivové pleti zase nejlépe sluší korálové barvy a tmavším, opáleným tvářím meruňkové, případně bronzové odstíny. Tvářenku aplikujte vždy štětcem na lícní kosti a rozetřete směrem nahoru do stran.

Náš TIP: Když tvářenku nanesete jen o pár milimetrů výše než obvykle, zajistíte svému obličeji optický lifting zcela zdarma!

6. Obočí

Výraz obličeji dodá dokonale vytvarované obočí (práci s pinzetou zvládněte určitě už den předem). Na zvýraznění obočí použijte hnědé oční stíny a štětečkem vybarvěte oblouk do požadovaného tvaru. Poté vyčesejte chloupky směrem nahoru a nakonec je můžete pro jistotu ještě zafixovat bezbarvou řasenkou.

Náš TIP: Vyhněte se dokreslování tužkou na oči, zejména v místech, kde obočí není.

7. Třpyt

Třpytky a perleť dodají vzhledu slavnostní atmosféru, nicméně čím je žena starší, tím opatrněji by s nimi měla nakládat. Také platí, že nikdy nepoužívejte třpytky na více místech najednou. Tedy, pokud jste použila perleť na víčkách a lícních kostech, nedávejte ji už do výstřihu.

Náš TIP: Aby byla aplikace třpytek jednodušší, navlhčete před nanášením štěteček.

8. Linky

Svůdného pohledu očí zaručeně docílíte pomocí výraznější oční linky. Tmavší typy volí černou linku, světlejší spíše hnědou. Druh volte podle toho, s čím máte největší zkušenosti. Tekutá linka vypadá efektně, vyžaduje ale pevnou ruku a cvik. Lepší je gelová linka v peru anebo klasická tužka na oči. Ostrá kontura se hodí jen pro majitelky velkých očí. V opačném případě linku zjemněte pomocí štětečku nebo vatové tyčinky – efekt bude přirozenější.

Náš TIP: Větších, zářivějších očí docílíte pomocí tělové tužky na oči – udělejte jí linku do vnitřní strany spodního i vrchního víčka.

9. Stíny

Dáváte-li přednost klasice, volte některý ze zemitých tónů očních stínů, jako je hnědá, okrová nebo terakotová. Vězte ale, že jemné barvy oživí a omladí váš vzhled. Velmi světlé pleti sluší stříbrné namodralé oční stíny, k olivové pokožce můžete zkusit tóny růžové, opálenou pleť prozáří fialová nebo tmavě modrá.
Kouřového líčení dosáhnete s tmavou oční linkou podél vrchního víčka, nad kterou nanesete stíny, které rozetřete kartáčkem do ztracena.

Náš TIP: Kombinujte minimálně dvě barvy očních stínů: tmavou na horní víčko a světlejší do vnitřního koutku a pod obočí. Pohled bude hlubší a zářivější.

10. Řasy

Po nalíčení očí přicházejí na řadu řasy, které nejdříve natočte s pomocí kleštiček. S řasenkou začněte u vnitřní strany vrchních řas, pokračujte stranou vnější a nakonec naličte spodní řasy. Aplikujte maximálně dvě vrstvy barvy. Pokud se řasy lepí, můžete je lehce pročesat speciálním hřebínkem, dříve než zaschnou.

Náš TIP: Když před aplikací řasenky poprášíte řasy pudrem, bude výsledek efektnější a řasy hustší.

11. Rty

Tady je třeba si vybrat. Buď vsadíte na výrazné oči, nebo naopak na rty. Obojí by bylo moc.
U líčení rtů nejdříve použijte konturovací tužku a pak rtěnku, obojí samozřejmě stejného odstínu. Dokonalého vzhledu docílíte nanášením barvy pomocí štětečku. Pak rty zlehka obtiskněte do papírového ubrousku, přepudrujte a znovu naneste rtěnku. Díky tomu budete mít krásná ústa delší čas.

Náš TIP: Pro nápadnější rty použijte jako finální úpravu bezbarvý lesk.

Chcete vědět o líčení rtů ještě více? Přečtěte si náš článek ZDE.

12. Tělo

Nezapomínejte ani na tělo, nechcete přeci, aby vám ze střevíčků vykukovaly popraskané paty. Po koupeli, jejíž součástí bude depilace a perliny, se natřete tělovým mlékem a zaměřte se na suché partie, kterými jsou lokty, kolena a kotníky – ty promažte výživným krémem.

Náš TIP: Před samotnou akcí můžete odhalené části těla, jako jsou paže, ramena a dekolt, natřít mlékem či krémem obsahujícím třpytivé mikročástečky.

13. Lak na nehty

Udělejte si manikúru a vyberte odstín laku na nehty, který by měl samozřejmě ladit s vaší róbou. Nejprve aplikujte podkladový lak, tzv. bázi. Nehty tak budou hladké a chráněné před obarvením. Až bude podklad suchý, naneste libovolný barevný lak. Začíná se od středu ke špičce a pokračuje se po stranách nehtu. Po vytvrdnutí barvy použijte ještě finální nátěr bezbarvým lakem, který zajistí dokonalou déletrvající manikúru.

Náš TIP: Pokud při práci s lakem často přetahujete, pořiďte si speciální odlakovač v tužce.

Kafe.cz doporučuje:

1. Rtěnka Luxe Glitz Couture dodává rtům smyslnou barvu, třpyt a plnější vzhled. Avon, 159 Kč * 2. Třpytivý Lak na nehty Diamond Sparkle vydrží až 12 dní. Avon, 59 Kč * 3. Tužka na rty, Yves Rocher, 229 Kč * 4. DERMACOL - Intenzivní liftingový make-up Botocell, 299 Kč * 5. Pudrová růž Luxe, Avon, 359 Kč * 6. Sypká perleť na oči pro intenzivní pohled. Yves Rocher, 365 Kč * 7. Tekutá linka na oči, Dermacol, 99 Kč * 8. Rozjasňující pudr Luxe, Avon, 229 Kč * 9. Pearl Energy - podkladová báze, Dermacol * 10. Oční stíny Gabriella Salvete mají speciální lehkou texturu s obsahem perlových složek * 11. Extra tvarující řasenka se zásobníkem barvy přímo v kartáčku. Yves Rocher, 449 Kč *