Diskutujte: Jaký recept na krásné vlasy máte vy?

Víte, co všechno našim vlasům v létě nesvědčí? Přímé slunce, chlórovaná voda, slaná voda, časté koupání a prašné prostředí. Tomu se v horkých letních dnech nejspíš nevyhneme a pokud zapomeneme na péči před létem, musíme to vlasům vynahradit po něm. Jen tak se nám odvděčí zdravím a krásou.

Problémy, které nás mohou potkat:

  • vysušené vlasy
  • křehké a oslabené vlasy
  • roztřepené konečky
  • matné vlasy
  • lámavé vlasy a silnější vypadávání
  • vysušená pokožka hlavy, a tím i tvoření lupů
  • krepaté a zacuchané vlasy
  • zpomalený růst

Tip kadeřnického týmu ze salónu Libora Šuly, www.liborsula.cz:

„Vlasy po létě je potřeba hydratovat. Určitě je žádoucí, aby došlo k oživení vlasů střihem. Zastřihnutí konečků se proto na podzim rozhodně nevyhýbejte. Vyšisované a matné vlasy také jednoduše oživíte vyživující barvou. Pak vám také doporučujeme hloubkovou regeneraci pro obnovu vlasů vlasové pokožky péčí Chronologiste. Tento vlasový obřad regeneruje a stimuluje svaly, nervy krevní oběh a lymfatické uzliny na vlasové pokožce. Za obřad zaplatíte 2 250,- a trvá hodinu a půl. Podstoupit ho můžete právě u nás v salónu.“

Desatero regenerace vlasů:

  1. Ozdravující střih: rychle a jednoduše se zbavíte roztřepených konečků a oslabených vlasů, nebojte se i razantnějšího zkrácení vlasů.
  2. Oživující barva: první barvení po létě nechte odborníkovi, přesně ví, která barva je pro vás vhodná, vyhněte se odbarvování a volte raději přirozenější odstíny.
  3. Masky a zábaly: stimulují, uvolňují a čistí pokožku, zpevňují strukturu vlasů a chrání jejich povrch, vlasy jsou vyživené a zlepšuje se tak jejich růst, zároveň účinné látky pronikají i do vnitřní struktury vlasů.
  4. Kvalitní kosmetika: po létě určitě investujte do léčebné vlasové kosmetiky z lékárny, která je bez konzervantů a parfemace či jiných alergenů…a rozhodně si k šampónu pořiďte alespoň kondicionér. Vždy vybírejte podle typu vašich vlasů. Máte-li problematickou pleť, můžete zvolit také vlasové tonikum.
  5. Pečujte i o vlasovou pokožku: volte takové přípravky, které pečují jak o vlasy, tak také ošetřují pokožku hlavy, zklidňují ji a působí protizánětlivě.
  6. Naučte se česat se: základním pravidlem je nečesat vlasy mokré, zabráníte tak trhání a lámání vlasů, volte vhodný kartáč a používejte také výrobky, které usnadňují rozčesávání vlasů – na našem trhu je seženete ve formě balzámů, krémů i ve spreji, stejně tak smývatelné či bezoplachové.
  7. Fénování a žehlení: pokud máte možnost, vyhněte se „tepelné úpravě“ svých vlasů, tzn. na chvíli zapomeňte na kulmu, žehličku a pokud možno i na fén. Vlasy vysušujte ručníkem. Pokud fénovat musíte, sušte vlasy studeným vzduchem…trvá to sice déle, ale je to mnohem šetrnější.
  8. Vyhněte se stresu: deprese, tlak a úzkost vlasům nesvědčí…stres jak známo oslabuje imunitu a ta tak nedokáže chránit vlasovou pokožku před vnějšími vlivy. Proto relaxujte a dopřejte oddech také svým vlasům. Pomoci by vám mohly bylinky, vyvážená strava nebo doplňky stravy, které pozitivně působí na poničené vlasy
  9. Vyživujte vlasy zevnitř: do jídelníčku zařaďte potraviny bohaté na aminokyseliny (ořechy, ryby, semínka), dodejte jim vitamin C, E a vitaminy skupiny B, nezapomeňte ani na minerály a stopové prvky.
  10. Navštivte dermatologa: pokud kosmetika nezabírá nebo cítíte, že pokožka hlavy je stažená, citlivá, štípe nebo svědí, navštivte raději odborníka, který vám může doporučit léčebné přípravky a vyvrátit třeba vážnější onemocnění.