Věk je jen číslice. Je vám přesně tolik, na kolik se cítíte. Vše je hlavně o psychice. Připadáte si jako postarší dáma? Pravděpodobně proto, že se oblékáte, chováte a mluvíte jako jedna z nich. Začněte myslet pozitivně a nechejte se opět vtáhnout do mladé a hravé stránky života. Neřešte nepodstatné věci. Žijte okamžikem.

Smích. Buďte bláznivá. Hrajte si! Cože? Že už jste na to příliš stará? Nesmysl! Opepřete svůj život a osvoboďte mysl od všech starostí na několik hodin každý den. Užívejte si své koníčky. Buďte aktivní. Hrajte si s dětmi či zvířaty. Dělejte věci, jaké jste ráda dělala v dětství. Obklo-pujte se mladými lidmi. Travte více času v přírodě.

Stále se oblékáte jako v 80. letech? Pokud ano, je třeba razantně změnit image! Nic vám ne-může přidávat léta navíc tak, jako nevhodné oblečení. Obnovte šatník a najděte si osobní styl.

Máte dostatek spánku? Většina z nás potřebuje spát 7 až 9 hodin každou noc. Pokud vašemu tělu nedopřáváte dostatek odpočinku, podepíše se to na vaší pleti, očích či rtech.

Naneste na svůj obličej mazaný make-up

  • Rozmazlujte svoji pleť hydratačním krémem. Omlazujících krémů se vyvarujte.
  • Opuchlé kruhy pod očima zakryjte korektorem, nejlépe broskvové barvy.
  • Na tváře naneste zdravíčko, krásně se tím celá rozzáříte.
  • Po použití rtěnky nezapomeňte na lesk.

Pokud nepodstoupíte botox, nebo jinou kosmetickou operaci, vrásek, které už máte, vás nic nezbaví. Můžete ale zpomalit jejich růst používáním správného krému. Hledejte produkty, které obsahují retinol a alfa-hydroxilové kyseliny.

Nebojte se vyzkoušet nejnovější módní trendy. Jen je nezapomeňte přizpůsobit svému věku a postavě. Pro doplňky klidně choďte do obchodů pro teenagery.

Snad nemáte stejný střih vlasů jako před 20 lety? Nebojte se experimentovat. Běžte k vyhlá-šenému kadeřníkovi a nechce si kštici obarvit a pěkně sestříhat. Pro starší dámy se většinou hodí vlasy po ramena či kratší účes.

Kafe.cz zjistilo

Jaký účes vám bude slušet dle tvaru obličeje?

Oválný obličej

Oválný tvar obličeje je považován za ideální. S troškou vkusu pak lze nosit jakýkoli účes ve všech délkách.

Kulatý obličej

Je třeba ho opticky zúžit. Snažte se účes vytvarovat do výšky a strany mějte uhlazené nebo nakrátko. Vyhněte se širokým účesům a bohatým kudrlinám a volte např. postupně sestřihané páže.

Hranatý obličej

Snažte se účesem obličej doladit do oválného tvaru. Vlasy foukejte do výšky a boky sestříhej-te do obličeje přes lícní kosti. Ideální jsou asymetrické účesy, které působí bohatě. Vyhněte se zarovnanému polodlouhému účesu, rovně střižené ofině a pěšince na střed.

Trojúhelníkový či srdcovitý obličej

Cílem je vytvořit zdání oválného tvaru. Je vhodná delší ofina pro zúžení čela a bohatost vlasů ve spodní části kolem lícních kostí.

Zdroj: svetucesu.com

Nepodceňujte sílu vhodného spodního prádla. Podprsenka, které vám pěkně vytvaruje ňadra, vás o řadu let omladí a vaše postava bude vypadat štíhlejší.

Nemá cenu se bránit matce přírodě. Křikem a kopáním okolo sebe proces stárnutí stejně neza-stavíte. Akceptuje tento pochod, je to přece cesta vašeho života. Přijetím tohoto procesu naleznete klíč k úspěchu.