Diskutujte: Pokud budete vaše kamarádku trpět jednou z vlastností neslučitelnou s partnerstvím, řeknete jí o tom?

Možná si tento stav užíváte, ale možná se tím také užíráte a za svůj stav: svobodná se stydíte. Jenže přestaňte si myslet, že nezadaná, znamená ztracená nebo zoufalá. A přestaňte se utápět ve vodce a dokola sledovat Brigdet Jonesovou. Mimochodem, když už jsme u téhle boubelky – i ta si přeci našla toho pravého. Takže zahoďte frázi „nikoho si nenajdu, protože mě nechce“ a změňte se.

1. Lenost

Prvním důvodem je vlastně neochota něco na svém životním stylu měnit, dělat kompromisy, nebo vylézt z ulity a někoho si najít. I když si to možná nepřipouštíte, tento důvod je jedním z nejčastějších, které single ženy uvádějí. Takže vstaňte, naličte se a vyrazte do víru velkoměsta.

2. Minulost

Ještě stále v sobě dusíte bolest z minulého rozchodu, bojíte se jít do nového vztahu kvůli nalomenému srdci? Pak s vámi asi nebude nic do té doby, než na bývalého partnera zapomenete.

3. Zaneprázdněnost

U některých žen jde jen o výmluvu, ale u jiných je to velká pravda. Emancipace hýbe světem a i ženy dělají kariéru. Jste od rána do večera v práci? Pak se nemůžete divit, že nikoho nepotkáte. Zkuste si vzít dovolenou, vypnout, uvolnit se a pobavit. Uvidíte, že se ten pravý objeví někde za rohem.

4. Podléháte kritizování

Když už dojde na schůzku, často muže ihned hodnotíte, jaký že to vlastně bude partner pro život. Zapomínáte na jednoduché poznávání. Problémem může být to, že si myslíte, že pro vás není žádný muž dobrý. Jen se zamyslete, kolikrát jste odmítla muže, protože nemá dost dobrou práci, nemá dostatek vlasů, je malý, má ošklivé boty, neumí tančit, nelíbí se vám jeho hlas atd. atd. Zbavte se předsudků, změňte své postoje a dejte muži, se kterým jdete na rande, více než jednu šanci. Přece si ho hned nemusíte brát.

5. Váhavost

Neumíte se rozhodnout. Raději tedy volbu necháváte na partnerovi a vůbec nejste iniciativní. Tím akorát ukazuje pocity nejistoty, a to není vůbec přitažlivé.

6. Touha po svobodě

Možnost dělat si co chcete a kdy chcete – nedovedete si představit vzdát se těchto „výhod“? Kompromis vám nic neříká? Pak se nedivte, že partnera nemáte.

7. Nedůvěřivost

V životě jste byla již mnohokrát zklamaná, bývalý partner vás podváděl a vy teď máte pocit, že každý chlap je vlastně hajzlík? Lásku si tak nedokážete pořádně užít a vychutnat. Jedinou radou je hodit minulost za hlavu a začít opačnému pohlaví věřit. Ne všichni patří do stejného pytle.

8. Nízké sebevědomí

Máte pocit, že vás nikdo nemůže mít rád? Že máte malá prsa, velký nos, že jste hrozně ošklivá? Potenciální partner toto váhání vycítí a rozhodně mu to nebude připadat atraktivní.

9. Přehnané nároky

Musí být takový a makový a ani trochu jiný! Vysnila jste si partnera a nehodláte při jeho hledání slevit ani o píď? Pak se nedivte, že byt 2+1 obýváte zatím sama. Není na čase přestat řešit barvu očí nebo vlasů a zaměřit se na lepší hodnoty?

10. Protože existuje minimálně dalších 30 důvodů, proč si single život hlavně užívat!?

Kafe.cz radí:

  • Nezadaná neznamená nečinná. A proto nevěřte všem, kdo tvrdí, že láska přijde tehdy, až ji přestanete hledat. Budete-li sedět na balkoně nebo v kavárně a čekat, že vás ten pravý sám objeví, nejspíš se nedočkáte a brzy vás přepadne tak možná zoufalství a vztek. Lásku hledejte aktivně a rozhodně se za to nestyďte.