Úžasné cukrářské kouzlo: Magická čokoládová květina krok za krokem
-
closeinfoYoutube.com
Tohle postavte před oslavence nebo hosty.
-
closeinfoYoutube.com
Čokoládovou kouli zalijte teplým krémem.
-
closeinfoYoutube.com
A teď přichází na řadu kouzlo!
-
closeinfoYoutube.com
Čokoládová květina se rozevře a vydá své tajemství. Dokážeme si uprostřed představit i třeba drobný šperk... ;-)
-
closeinfoYoutube.com
Takže, jdeme na to. Vnitřek květiny tvoří makrónka nebo jiný drobný pevný dezert. Makrónku můžete vlastnoručně upéct nebo koupit.
-
closeinfoYoutube.com
Základem celé tvorby bude rozpuštěná čokoláda.
-
closeinfoYoutube.com
První část rozprostřete na plastovou podložky. Ta musí být ohebná.
-
closeinfoYoutube.com
Podle vzoru do tuhnoucí čokolády opatrně vyřežte okvětní plátky.
-
closeinfoYoutube.com
Teď plát opatrně stočte a zafixujte.
-
closeinfoYoutube.com
Zbytek čokolády nalijte do fromiček na led nebo do prázdné bonboniéry a udělejte také placku. Přesně, jak vidíte na obrázku.
-
closeinfoYoutube.com
Makrónku ozdobte ovocem pomocí kapky čokolády coby spojovacím materiálem.
-
closeinfoYoutube.com
Ovoce zvolte podel sezóny a chutí.
-
closeinfoYoutube.com
Z plátu, který jste si připravili vyřežte kolečko. Bude sloužit jako spojovací materiál.
-
closeinfoYoutube.com
Nyní přijde na řadu jeden z bonbónů.
-
closeinfoYoutube.com
Kapkou čokolády přilepte na bonbón makrónku.
-
closeinfoYoutube.com
Nyní se vraťte k okvětním kvítkům. Opatrně je stáhněte z podložky a rozdělte.
-
closeinfoYoutube.com
Nyní je položte na půlkulatou formu.
-
closeinfoYoutube.com
Na krém budete potřebovat: smetanu, mléko, vanilkový lusk, žloutky a cukr.
-
closeinfoYoutube.com
Smetanu a mléko svařte s obsahem lusku a poté vlijte do žloutků ušlehaných s cukrem. Krém nechte ještě probublat na kamnech.
-
closeinfoYoutube.com
A nyní se pustíme do sestavení květiny. Jednu půlku plátků přilepte pomocí rozpuštěné čokolády do hlubokého talíře.
-
closeinfoYoutube.com
Teď do plátků vložte makrónku s podstavcem.
-
closeinfoYoutube.com
A přilepte i druhou polovinu plátků. A je hotovo!
-
closeinfoYoutube.com
Po zalití teplým krémem se čokoládové plátky rozevřou, což je velmi efektní moment. Doporučujeme jej nepropásnout! :-)