Objevte vůni vanilky
Vanilka se svým nezapomenutelným aroma patří mezi celosvětově nejoblíbenější chutě. Jen malá špetka mleté vanilky vyvolá na jazyku pocit desítek rozplývajících se ovocných chutí. Tato rostlina pocházející od Aztéků má totiž zázračnou schopnost zvýraznit chutě ostatních surovin. Samotné vanilkové lusky pak mají chuť dřevitou, kořeněnou a lehce nasládlou.
V současnosti se vanilka pěstuje v teplých oblastech především pak na Madagaskaru. Kvůli náročnému zpracování se jedná o druhé nejdražší koření na světě hned po šafránu. Dr. Oetker nabízí nejširší sortiment vanilky na trhu jako Vanilku mletou, dále Vanilkovou pastu a Extrakt vanilky bourbon, Vanilkový cukr, a dokonce i celý lusk.
Zelený špenátový chlebíček s citronovou polevou
K jaru se hodí jasné barvy a lehké recepty. Vyzkoušejte třeba vanilkový chlebíček se špenátem a svěží citronovou polevou. Špenátu ve sladkém receptu se nemusíte obávat, po upečení vůbec není cítit.
V míse vyšlehejte 5 vajec, 100 g moučkového cukru a špetku Mleté vanilky Dr. Oetker. Přidejte špetku soli, 1 PL Vanilkové pasty Dr. Oetker, 1 PL citronové šťávy, 200 ml oleje a opět vyšlehejte. V tekuté směsi rozmíchejte dohladka 4 balení Zlatého klasu a půl balení Kypřicího prášku s vinným kamenem Dr. Oetker. Nakonec do těsta zlehka zamíchejte 80 g čerstvě nasekaného baby špenátu. Těsto nalijte do formy s pečicím papírem a pečte 60 minut na 180 stupňů. Citronovou polevu Dr. Oetker připravte podle návodu na obale.
Všechny odstíny kakaa
Už jen pomyšlení na čerstvý kakaový dortík zapne všechny vaše chuťové pohárky. Kombinace kakaa a vanilky je naprostá klasika, se kterou nikdy nešlápnete vedle.
Kakao si můžete dopřát hned v několika formách. Nejryzejší je Přírodní kakao Dr. Oetker, které neprošlo alkalizačním procesem a zachovává si vlastnosti kakaových bobů. Díky nižšímu pH se skvěle hodí pro pečení s využitím jedlé sody. Obsahuje také 2x více kakaového másla, než Dr. Oetker Holandské kakao, které je tmavší a všestranně využitelné. Pokud chcete, aby váš dezert šokoval na první pohled, sáhněte po Dr. Oetker Černém kakau.
Kakao má svoje místo i v jarním pečení. Černou tmu ale ponechejte zimě a zvolte kakao přírodní. Zkuste roztomilé košíčky s ovečkou, které rozhodně vyvolají na tváři úsměv.
Více chutných receptů naleznete na webu: Naše recepty | Dr. Oetker.