Ať je váš děda tak trochu pecivál, který nejraději tráví dny doma, nebo nadšený horolezec, dárek dokážeme vymyslet pro každého.

Pro dědu, který má rád pohodlí

Máte-li dědečka, který se raději natáhne u televize a klidně si čtyřikrát za den dáchne, můžete mu koupit nebo vlastnoručně uplést teplé ponožky, pořídit deku nebo zahřívací pomůcku na nohy. Případně cokoliv, na co se zároveň i hezky kouká a vypadá to dobře vystavené na poličce. To může být třeba rodinná fotografie v hezkém rámečku, ale také angličáky, knihy, historické dokumenty. Zkuste se také zamyslet nad pořízením zdravotnické pomůcky. Co by váš děda nutně potřeboval?

Pro dědu, který se nerad nudí

Jestli je váš dědeček aktivní a nemá rád nudu, určitě mu udělají radost jakékoli stolní hry. Existuje spousta vědomostních her, logických her, u kterých si procvičí mozek, her, při kterých dostanou možnost zavzpomínat si... Můžete ho zkusit zabavit také fyzicky. Co třeba "stavebnice", v níž najde vše potřebné na sestavení ptačí budky. Tu pak může připevnit kamkoli v okolí domu a chodit krmit ptáčky.

Pro dědu cestovatele

Ať už je na tom děda fyzicky jakkoli, pokud má rád procházky, určitě ho potěší nějaké to vybavení do přírody. Nový hezký batoh, lahev na vodu, nebo třeba protiskluzové návleky na boty, které zabraňují uklouznutí ve vlhku, což se v chladnějším počasí může snadno stát. A pokud děda není úplně aktivní vysokohorský turista, ale rád chodí alespoň po městě, určitě bude mít radost z nové hezké vycházkové hůlky.

Pro dědu štramáka

Dědové jsou stále hlavně muži, což ale neznamená, že se někteří nechtějí líbit i v pokročilejším věku. Proto, pokud máte dědu, který o sebe rád pečuje, radost mu určitě udělá toaletka či parfém, sada kosmetiky, nebo mu kupte něco pěkného na sebe. A pokud chcete, aby to bylo opravdu překvapení, může to být něco univerzálního, jako jsou rukavice, pěkná designová šála, motýlek, kravata, či hezké barevné ponožky.

Pro dědu fajšmekra

Spoustu dědečků miluje staré filmy, starou hudbu a různé retro věci z dob svého mládí. Pokud k těmto dědům patří i ten váš, určitě mu uděláte obrovskou radost dárkovým balením s jeho oblíbenými filmy, seriály, nebo hudbou. Jen pro inspiraci můžeme jmenovat takové klasiky jako je Limonádový Joe, Světáci, Poslušně hlásím, filmy s Vlastou Burianem, vtipné scénky Šimka a Grossmana, jakákoli hra z dílny Járy Cimrmana, nebo třeba nesmrtelné Chalupáře. Zkrátka cokoli, co měl a má děda rád.

Pro dědu gurmána

Ještě existují dědové gurmáni, kteří rádi jí a pijí. Ať už mají rádi alkohol nebo čaj, určitě se jim zkuste trefit do chuti. Můžete koupit třeba dárkovou krabici s různými čaji a doplnit ji hezkým hrnečkem s nápisem, s věnováním, nebo třeba půllitrem na pivo s vtipnou hláškou. Jídlem samozřejmě nikdy neurazíte a dědové, kteří rádi vaří, zase uvítají nějaké vybavení do kuchyně. Zkrátka fantazii se meze nekladou.