Dekorace

Ať už se rozhodnete vyrobit dekoraci na zeď, nebo do interiéru, fantazii se meze nekladou. Na internetu najdete spoustu návodů, jak poskládat origami. Takové origami z papíru z kalendáře je nesmírně hezké a když poté zavěsíte několik skládaček k sobě, může to být moc hezká dekorace do bytu. Stránky z kalendáře si můžete i zarámovat a pokud máte kalendáře motivační, můžete si zarámovat i oblíbená hesla. Zkrátka fantazii se meze nekladou. Super nápad je také z polystyrénu vyříznout obrazec (třeba iniciálu dítěte) a olepit ho stránkami z kalendáře.

Sešit

Tohle je trochu vyšší dívčí, ale můžete si stránkou kalendáře obalit i sešit. Potom je možné mít oblíbený obrázek stále při sobě. Sešit můžete buď prošít, anebo jen olepit obálku. To je samozřejmě snazší.

Drobnosti

Dále je také možné vyrobit si z kalendářů drobné doplňky, jako jsou obálky, záložky do knížek, nebo třeba dárkové tašky. A pokud se vám líbí nějaký detail z fotky kalendáře, můžete jím olepit dárkovou krabičku a věnovat ji někomu milému. Super je také možnost udělat z kalendáře pohled. Prostě jen nalepíte prázdnout stránku a píšete.

Anebo...

Staré kalendáře můžete věnovat třeba do místní školy. Děti určitě budou mít radost a ve výtvarné výchově budou moci vyrábět různé koláže, nebo cokoli z výše zmíněného, vy to máte bez práce a ještě s pocitem, že jste udělali něco hezkého.