Tipy do kuchyně

Začněme s kuchyní, pro kterou existuje hned několik super návodů, tipů a triků. Víte třeba, jak udržet citrony co nejčerstvější? Dejte je do sklenice s vodou a přiklopte víkem. Vydrží takhle v ledničce až tři měsíce.

Také vám poradíme, že pokud chcete udržet čerstvé zákusky, dejte přes ně skleničku. V případě dortu přiklopte vykrojené místo chlebem.

Česnek nejlépe oloupete tak, že jím prostě budete ve sklenici třepat a kiwi můžete nožíkem a lžící dostat ven ze slupky úplně celé v kuse.

Ještě toho není dost? Sýr potřete máslem, aby neokoral a když budete dělat burgery, vytlačte do středu masa kolečko, do něj můžete pak naskládat další ingedience jako cibuli, okurku a omáčky.

A pokud máte rádi drinky s ledem, na léto se hodí tip, nedělejte led dělat v malých tvořítkách, ale rovnou ve formě na cupcaky. Můžete smíchat vodu s citrónem a rázem máte osvěžující ledové kry, které vám můžou plavat v drinku.

Tipy pro domácnost

Pokud jste tyto tipy do kuchyně znala, tak můžeme pokračovat do domácnosti jako takové. Jedním z nejlepších zlepšováků jsou magnety. Když si dáte kus magnetu k zrcadlu, už nikdy nebudete lovit pinetky všude po bytě. Prostě je nahážete na magnet a on udělá svou práci. Magnet můžete využít i u naušnic. Stačí malý kousek magnetu připevnit k naušnici a druhý k zavírání. Už žádné ztracené uzávěry ani naušnice.

Pokud milujete pikniky, ale zároveň vás štve, když je pikniková deka mokrá od trávy, dejte pod ní koupelnový závěs. Problém vyřešen.

Až zase budete sakrovat, že nemůžete odstranit náplast, vezměte ji trochou alkoholu. Pustí sama. A když jsme u lepivých věcí, pokud vám "okorala" lepenka, šup s ní na dvě, tři vteřiny do mikrovlnky. Bude jako nová.

Technické okénko

Takže napřed baterie. Pokud máte doma jen baterie AAA, ale potřebujete AA, standardní tužkovky, vezměte kousek alobalu, poskládejte ho do požadované tloušťky a vycpěte jím baterku. Jako nouzovka super. A pokud baterky vyměňujete a pravidelně zapomenete, která je nová a která stará, stačí jednoduchý test, kdy baterku pustíte z výšky cca 1-2 cm. Prázdná vybitá spadne, nabitá nová by měla zůstat stát.

Jestliže pořád strkáte USB do špatné díry u počítače, není nic snadnějšího, než si do míst, kde je správný slot, nakreslit nějaký obrázek, nebo dát maličkou nálepku.

Pokud by se vám stalo, že nejde proud, není snadnější cesty, jak osvětlit místnost, než vzít kanystr, nebo jakoukoli nádobu s vodou a dát pod ní, přes ní, nebo vedle ní světlo. Můžete použít mobil, baterku i čelovku.

Pro autařky

Také se vám stává, že jedete tankovat a za boha si nemůžete vzpomenout, na které straně je nádrž? Podívejte se na ukazatele na přístrojovce. Ta strana, na které je nakreslena hadice, je ta správná.