Řada strašidelných dobrůtek není vůbec složitá na výrobu a nezabere ani moc času. Stačí třeba, když potřete chlebíčky avokádovou pomazánkou a ozdobíte je očima z koleček mozzarelly a kousků oliv, jako ústa poslouží kousek červené papriky. Pavouky vykouzlíte ze sušenek Oreo, na které s pomocí bílkové polevy nalepíte lentilky jako očička, pro nožičky se dají použít nakrájené lékořicové tyčinky.

Jednoduché jsou také mumie z párků a listového těsta. Těsto rozválejte a nakrájejte na tenké proužky. Do těch pak zabalte párky tak, aby koukal jenom "obličej". Pro oči vytvarujte malá kolečka a zapíchněte do nich kuličky pepře jako zorničky. Mumie potřete vajíčkem a pečte v rozehřáté troubě asi 10 minut. Podávejte s kečupem nebo jinou omáčkou barvy krve...


Pohrát si můžete i s ovocem. Hroznové víno napíchané na špejle bude vypadat jako dlouhý červík, stačí na přední kuličku namalovat čokoládovou polevou oči. Duchy snadno vytvoříte z banánů nebo z jahod přelitých bílou čokoládou. Pro další nápady nahlédněte do galerie. Uznáváme, že některé pokrmy vypadají opravdu nechutně, většina z nich je nicméně docela roztomilá.