Prohlédněte si galerii, najdete v ní fotografie, ze kterých běhá mráz po zádech. Klobouk dolů například před rodiči, kteří po úmrtí svého batolátka, museli co nejdříve sehnat fotografa a pak s tělem svého děťátka pózovat a dělat, že se nic nestalo...

Viktoriánské období je historická etapa vývoje Spojeného království v době vlády královny Viktorie od června 1837 do ledna 1901. Bylo to období prosperity Britského impéria, průmyslových inovací a rozvoje vzdělané střední třídy britské společnosti.

V této historické éře se ale dařilo také mnoha negativním jevům. Do průmyslových center se stěhovalo velké množství lidí. K práci byly často využívány děti. Situaci měly řešit zákony přijaté v letech 1802 a 1819, které omezovaly maximální délku pracovního dne pro děti v textilních továrnách na 12 hodin. Tento zákon však nebyl vždy dodržován a částečnou nápravu přinesl až zákon z roku 1847, který omezil maximální pracovní dobu dětí i dospělých v textilních továrnách na 10 hodin denně.

Policejní odhady z roku 1850 uváděly počet pouličních prostitutek na 8600. Toto vysoké číslo bylo důsledkem nařízení v britské armádě, podle něhož vojáci nemohli zakládat rodiny, prostituce tak byla považována za normální službu pro ukojení mužské touhy (v tehdejší době bylo legální zneužívat pro prostituci i dívky ve věku 12 let). Od léta 1864 začala za ženská práva bojovat aktivistka Josephina Butler. Díky boji této statečné ženy se podařilo zvýšit hranici beztrestného pohlavního styku z 12 na 16 let.

Líbí se vám Kafe.cz? Čtete rádi naše články? Přidejte se k nám i na Facebooku!