V galerii najdete překrásné bydlení slavného hollywoodského páru.

„Podle pa-kua na nás má velký vliv místo, kde bydlíme. V jeho jednotlivých částech se totiž nacházejí oblasti života – láska, rodina, zdraví, přátelé, děti, kariéra, bohatství, vědění a sláva.

Chcete-li některou z nich vylepšit, stačí v podstatě upravit prostor, který jí náleží,“ říká odborník na tuto metodu Ivan Šluknovský.

Jak na to? Nakreslete si plánek svého bytu a vyznačte na něm sever, jih, východ a západ. Pak si v této „mapě pa-kua“ zakreslete centrum.

Nepořádek brání úspěchu

Střed našeho obydlí zastupuje zdraví a životní sílu. „Zde se shromažďují a následně rozdělují všechny energie, proto by toto místo mělo být volné, tj. nezastavěné velkými kusy nábytku.

Posílit jej můžete žlutou barvou, zvonkohrou, mandalou, křišťály a předměty ve tvaru koule.

Ideální je položit sem koberec s kulatou mozaikou. Mělo by tu být co nejvíce světla a vzduchu,“ radí Ivan Šluknovský.

Zóna na severu odpovídá kariéře a tomu, čeho bychom mohli dosáhnout. „Vše by tady mělo být uklizené. Nepořádek brání postupům.

Můžete se cítit unavení a mít málo síly. Umístěte sem cokoli s vodou: naplněnou nádobu, fontánku, akvárium, obraz řeky…

Energie vody pomáhá věcem pozitivně plynout – stejně jako modrá barva,“ doporučuje učení.

Toužíte-li prý po splnění nějakého konkrétního snu v této oblasti, měli byste sem umístit předmět s ním spojený: chcete-li se například stát kadeřnicí, tak hřeben.

Peníze z jihovýchodu

Severovýchod souvisí s našimi vědomostmi a moudrostí. Sem postavte velké těžké kusy nábytku, je to ideální prostor pro knihovnu.

Vytvořte zde oázu, kde si bude moci odpočinout, ale také studovat a soustředit se.

Východní část bytu odráží naši rodinnou minulost, předky a vše, co nám bylo dáno do vínku, tedy i naše zdravotní dispozice.

Zlepšíte je zelenou barvou, rostlinami a fotografiemi lidí, kteří nás ovlivnili.

Potřebujete více financí? Potom se orientujte na jihovýchod. Právě tady se nachází hmotné i duševní bohatství. A skrývá se tu rovněž potenciál pro tzv. šťastné náhody.

„Opět je můžeme posílit symboly vody a předměty spojenými s hojností - od zlata přes mince až třeba po košík jídla. Problém je, pokud právě zde máte toaletu či koupelnu – to by vám totiž peníze tekly pryč.

Tato situace však má řešení: zavěste zvenčí na jejich dveře zrcadlo, aby je zase nahnaly dovnitř,“ doporučuje odborník.

Břemena se zbavíte úklidem

Jih odráží slávu a uznání a také zvýší vaše sebevědomí. Jak? Ohněm! Ať už jde o otevřený krb, planoucí svíčky či hezké lampy osvěcující červenou, vínovou a oranžovou barvu, které dodávají atmosféru vznešenosti.

Vztahy se utužují na jihozápadě, proto by tento prostor měl být maximálně harmonický a působit teple. Pomůže žlutá barva a cokoli, co je v páru: dva polštáře, hrníčky, svíčky a věci pocházející ze země (kamínky, květiny...).

Konkrétní vztah zlepšíte, když sem pověsíte fotografii vás dvou. Jisté osoby se naopak zbavíte, odstraníte-li odtud všechny nadbytečné věci.

Západ zastupuje naše už narozené či potenciální děti a projekty. Dejte sem co nejvíce kovových, lesklých a kulatých předmětů.

Chcete-li znovu rozproudit své nápady, vyhoďte vše staré a nepotřebné a nahraďte to novým.

Na severozápadě sídlí přátelé i pomocné organizace. Opět zde zafungují kov, bílá, zlatá a stříbrná barva.

„Není na škodu umístit tady nějakou mužskou sošku, telefon, diář a podobně – zvýší to komunikativnost,“ upozorňuje Ivan Šluknovský s tím, že se jedná o mužskou zónu, proto její posílení slibuje nového partnera zejména osamělým ženám.