Stačí barvičky, lepidlo, třpytky, barevný papír a nůžky, a rulička od toaletního papíru se může proměnit ve veselou figurku sněhuláka, andílka, koledníka nebo sovy. Ruličku nejprve natřete základní barvou nebo oblepte papírem libovolné barvy. Šablonky detailů, jako jsou oči, křídla, čepice atd., nejprve předkreslete na čtvrtku a nechte děti, ať si je samy vybarví či potřou třpytkami. Těm nejmenším je pak pomozte vystřihnout a společně je lepte na ruličku. Možná doma najdete drobné knoflíky, zbytky vlny, odstřižky látek nebo starou šálu, kterou vám nebude líto rozstříhat. To všechno můžete do tvorby zapojit.

Pokud ruličky sbíráte už nějakou dobu a máte jich doma zásobu, můžete z nich pro své ratolesti vyrobit rovnou celý adventní kalendář. Každý prosincový den až do Vánoc si děti otevřou svou "schránku", kde najdou drobnou sladkost, oříšky nebo malý dáreček.

Máte-li doma tavnou pistoli, budou se vám snadno vyrábět ozdoby ve tvaru květin, hvězd a sněhových vloček. Ruličku od toaletního papíru "promáčkněte" a nastříhejte na stejně silné elypsy (asi půl cm až 1 cm). Ty potom lepte k sobě jako okvětní lístky nebo jednotlivé dílky vloček. Bohatou inspiraci najdete ve fotogalerii.

Z ruliček od toaletního papíru se toho dá vyrobit mnohem víc; od pohádkových chaloupek až po působivé krabičky na malé dárky. Kdo má trpělivost, zhotoví si z nich celý betlém. Také si teď říkáte, že od této chvíle už žádnou ruličku nevyhodíte do koše? Byla by to opravdu škoda.