S přenášením ultrazvukových snímků na akrylové nehty začala britská kosmetička Sarah Clarke a tento nápad jí okamžitě zajistil světovou pozornost. Technika není nijak snadná, jde o opravdové umění miniatur. Zatímco na tričko, polštář, hrnek nebo klíčenku si můžete nechat obrázek z ultrazvuku jednoduše natisknout pomalu v každém copycentru, Sarah se poctivě piplá se štětečkem a barvou.

"Moje klientky si tento nápad zamilovaly a mám i mnoho dalších zájemkyň z různých koutů země. Několik zakázek přišlo i od žen, které bohužel o miminko přišly, a chtějí mít aspoň malou památku," uvedla Sarah.

Náš tip:

Přestože úspěšná kosmetička přijímá zakázky i v elektronické podobě a umělé nehty může zaslat takřka do celého světa, určitě vám teď vrtá hlavou, zda by se nedal obrázek z ultrazvuku přenést na nehet nějakým schůdnějším způsobem. Máte-li doma laserovou tiskárnu, zkuste zaexperimentovat. Fotku z ultrazvuku si na počítači zmenšete do velikosti nehtu, v jakémkoli obrázkovém editoru ji zrcadlově převraťte a vytiskněte na obyčejný papír. Vytisknutou fotografii přiložte ke světle (bíle) nalakovanému nehtu inkoustem dolů a přitiskněte na ni hadřík namočený v alkoholu. Po zhruba 20 sekundách papír opatrně sloupněte. Pokud se zadařilo, obrázek bude na nehtu otisknutý. Po zafixování bezbarvým lakem ho už můžete vystavit na odiv okolí.

Nehty budoucnosti

A pokud si potrpíte na elektronické hračky, podívejte se, co dokáže nová tiskárna vyvíjená pod názvem Nailbot. Přístroj zatím není v prodeji, ale seznam čekatelů, kteří si ho dopředu objednali, je už teď pěkně dlouhý. přístroj bude schopen vytisknout jakýkoli obrázek z chytrého telefonu přímo na váš nehet - takhle snadné to bude v budoucnosti:

Zdroj: Youtube