Nicola Patten vždy byla příkladná matka. Svého syna vedla od dětství k zodpovědnosti a důvěřovala mu za všech okolností. Před několika lety však přišel šok, když k ní domů přišla patnáctiletá dívka se svou matkou, které znala jen od vidění z návštěv samoobsluhy, s tím, že dívka je těhotná s jejím synem Alfiem. Tomu bylo tehdy pouhých dvanáct let. V první chvíli padaly facky a nadávky, pak se ale Nicola zamyslela a se svým synem začala mluvit a situaci řešit. Čelila velice silné kritice ostatních rodičů z Alfieho třídy a dokonce i členům své vlastní rodiny. "Celou tu dobu jsem nevěřila, že by byl schopen počít dítě. On ale zarytě tvrdil, že otcem je on. Když jsem se ho zeptala, jak ho zplodil, neuměl to říct. Přesto jsem ho chtěla podržet. Dokonce jsme zařídili dětský pokojíček," vzpomíná matka Alfieho dnes.

Nicola svého syna podporovala, jak jen to šlo. Společně s Chantelle absolvovali všechna vyšetření, předporodní kurzy, Nicola dívce dokonce kupovala těhotenské oblečení. Když se narodila malá Masie, Alfie byl šťastný. Na roli tatínka se těšil a holčičku si ihned zamiloval. Nicola se však rozhodla, že chce mít jistotu v tom, kdo je otcem a nechala tedy za zády Chantelle i Alfieho udělat testy DNA. Ty během pár týdnů promluvily jasně. Alfie otcem nebyl. Nicola tehdy na Chantelle uhodila v soukromí, aniž by pravdu řekla svému synovi.

Dívka se nakonec pod nátlakem přiznala, že s Alfiem pohlavní styk vůbec neměla. Jen se drželi za ruce a líbali. Alfie byl ale přesvědčen, že takto se dítě narodit může a ani ho nenapadlo, že by mu láska jeho života lhala. Nicola nakonec přiměla dívku, aby Alfiemu pravdu řekla sama, s myšlenkou, že to pro něj bude cenná zkušenost. "Když se Alfie dozvěděl, že otcem Masie není, byl hysterický, vyletěl s pláčem z místnosti. Byla jsem naštvaná i za něj. Na dítě toho bylo zkrátka hodně," říká Nicola, když se v myšlenkách vrací do chvíle, která znovu změnila životy celé rodiny.

"Bylo to strašně těžké pro celou rodinu. Zvykla jsem si na pocit, že jsem babička, zvykla jsem si na Chantelle i na dítě. Bydleli všichni u nás a ráno mě probouzel dětský smích, nebo pláč, podle toho, jak se malá princezna zrovna vyspala. Ale bohužel otcem byl Chantellin spolužák Tyler a to je fakt, který jsem nemohla přehlédnout. Ten se sice k tomu, že s Chantelle měl pohlavní styl přiznal, řekl ale, že ho dítě nezajímá a nehodlá se nechat zapsat jako otec malé Masie." Tím příběh ale zdaleka nekončí. Ačkoli Chantelle se od Pattenových odstěhovala i s holčičkou a žije dál vlastní život jako matka samoživitelka, život Nicoly i Alfieho jsou touto epizodou navždy poznamenány.

"Alfie navštěvoval čtyři roky psychoterapeuta, který se snažil pomoci mu s hojením jeho dětské zraněné dušičky a toho, jak moc byl využit. Ani pro mě to nebylo lehké. Ještě i dnes občas pláču do polštáře, je mi to všechno líto. Kdyby nám Chantelle nelhala a rovnou přišla s tím, že je těhotná a neví, co má dělat, vzali bychom ji k sobě a dítě bychom přijali za své tak jako tak. Ale lež je něco, co nemohu tolerovat. I dnes mám problém věřit lidem. A všechno je to její vina," uzavírá matka nyní jednadvacetiletého Alfieho, se slzami v očích.