Jak na boty

Pokud patříte k botofilům a váš botník praská ve švech vaší sbírkou, kterou většina lidí nazývá dehonestujícími výrazy jako "posedlost", "šílenost" apod., určitě oceníte několik tipů a triků, jak na boty. Jedna z prvních rad, jak ušetřit místo na nové botičky, je jejich skládání na střídačku. Tedy dát do poličky jednu botu patou k zadní stěně botníku a druhou špičkou. Žabky můžete nastrkat nastojato do starých pořadačů a případně boty dát po páru do kapes v kapsářích, které lze jednoduše instalovat na dveře.

Kabelky mají mít svůj prostor

Kabelky jsou jedním z nejdůležitějších kousků oděvů a málokterá žena má jen jednu. Většina z nás jich má pět, deset, dvacet, možná i více. Kabelky potřebují mít svůj prostor, aby se nemačkaly a nebyly poničené. To pro ně můžete zajistit několika způsoby, rozložit je všude po bytě, anebo koupit obyčejné háčky, které pověsíte na tyč ve skříni, či v chodbě a na ně navěsit jednotlivé kabelky.

Organizér jméno mé

Závěsné organizéry jsou ten nejlepší vynález v historii lidstva. Můžete si do nich dát svetry, košile, doplňky, zkrátka cokoli. Stačí je jen zavěsit do skříně, čímž ušetříte fůru místa a napěchovat je k prasknutí.

Rozdělovače jsou bezva

Ať už využijete rozdělovač na trička, nebo třeba spodní prádlo, je to praktická věcička. V případě šuplíku na kalhotky můžete své prádlo rozdělit k různým příležitostem. Třeba bavlněné na sport, krajkové na rande, staré pohodlné, byť nevzhledné, pro dny, kdy vám není úplně dobře a třeba stahovací prádlo. Možností je s rozdělovačem spousta.

Šátky si zaslouží péči

Nějaký ten šátek či šálu má doma každá žena. Mnohdy i několik. Ani šátky by neměly být jen tak někde zmuchlané a pohozené, ale naopak by měly být pověšeny tak, aby se nevytahaly. K tomu přesně může sloužit ramínko, na které nalepíte žabky na záclony, nebo na něj nandáte kroužky na koupelnový závěs. Na šátky se také prodávají speciální ramínka, která na sobě již otvory mají, podobnou vychytávku ale můžete opravdu vyrobit doma mrknutím oka.

Věšení kalhot není věda

Kalhoty i sukně by měly být vždy pověšeny, nikoli poskládány. Sloužit k tomu mohou sice ramínka, která se k tomuto účelu prodávají, můžete si ale také podobnou záležitost doma vyrobit. Je to snadné, prostě na ramínko nalepíte obyčejný kolíček a věšíte.

Ramínko na ramínko

Tahle vychytávka vám ušetří fůru místa při věšení oblečení vedle sebe. Můžete ho totiž věšet v podstatě na sebe. Spojit ramínka k sobě můžete buď držákem z plechovky, který funguje k tomuto účelu skvěle, anebo zkrátka jen zaklesnout ramínko do ramínka. Možností je několik.

Malý tip na závěr! A přece se točí

Tip, který byste určitě měla brát v potaz je točení oblečení a sice zimní schovat, jen co dáte zimě sbohem a totéž udělat jakmile definitivně skončí léto. Zdá se, že žabky už zkrátka jen tak na nohy nevezmeme...