Tak, jako většina zvířat, i pavouci mají velice dobře vyvinutý čich. Pokud se u vás doma objeví, většinou to je hlavně proto, že u vás cítí potravu. Ne tu vaší, ale svou. Takové nedojedené zbytky jídla přilákají mouchy a ty zase přilákají pavouky. V současných dnech, kdy se venku ochlazuje, se také pavouci schovávají před zimou a hledají úkryt. Je proto dobré prohlížet různé škvíry u oken a dveří a raději je něčím ucpat, pokud je nechcete mít plné pavučin a poskytnout příbytek menší pavoučí kolonii.

Nejlépe uděláte, když proti pavoučím návštěvníkům půjdete aromaty, která pavouci nesnášejí. Stačí vytvořit směs z kombinace octa, vody, prostředku na mytí nádobí a esenciálních olejů a touto směsí postříkat všechna místa ve vašem domově, kam by se mohl přijít pavouk ubytovat. Oleje, kromě toho, že pavouky odradí, vám i hezky provoní byt. Pokud už u vás doma pavouk bydlí a vy se ho chcete zbavit, nejlepší je, vyluxovat jeho pavučinu a ono místo postříkat zmíněnou směsí, pavouk, který přišel o svůj domov se ho vydá hledat jinam.

Když touto směsí postříkáte i samotného pavouka, nejspíše ho zabijete, je to ale pořád lepší než ho rozmáznout na zdi.

Návody, jak se pavoukům vyhnout, nebo jak zařídit, aby se oni vyhli vám, najdete v naší galerii ještě o něco více. Fungují skvěle.