Autorem Malého prince je Antoine Marie Roger de Saint-Exupéry (oficiálně Antoine Marie Jean-Baptiste Roger, hrabě de Saint Exupéry), který se narodil 29. června 1900 v Lyon, a zemřel pravděpodobně 31. července 1944.

Antoine de Saint-Exupéry byl francouzský spisovatel, letec, často je považován také za filosofa a humanistu. Prožil krásné dětství na zámku svých prarodičů a už v útlém mládí zatoužil po tom stát se pilotem. Létání pro něj bylo vším, dokonce se kvůli němu i rozešel se svou snoubenkou, která si nepřála, aby mezi mraky riskoval svůj život.

Nakonec se z něj stal i válečný pilot a byl velmi úspěšný. Bohužel se ale 31. července 1944 nevrátil z letu nad Francií. V roce 2000 byly trosky jeho letounu nalezeny ve Středozemním moři poblíž francouzského přístavu Marseille a dodnes se vedou spory o to, jak vlastně zemřel. Ve hře jsou možnosti, že pád jeho stroje do moře mohla způsobit technická závada letounu, nedostatek pohonných hmot, nebo jeho zdravotní indispozice, v tu dobu totiž podle všech dostupných informací k žádnému boji v oblacích nedošlo.

V galerii najdete ty nejkrásnější citáty z Malého prince, které stojí za povšimnutí.