Tuto kouzelnou pomůcku vynalezli američtí vědci a konečně se dostala i k nám. Můžete si ji koupit v mnoha velikostech. Od opravdu malého provedení na vygumování drobností až po gumu o velikosti klasické houbičky na nádobí.

Dobrou zprávou je, že si můžete tento kouzelný vynález vytvořit i doma a to velice jednoduše. Stačí už reálnou houbičku na nádobí nechat nasáknout speciálním roztokem, který v ní zatuhne a kouzelná guma je na světě.

Návod: Ohřejte půl hrnečku vody, přidejte jednu čajovou lžičku boraxu (hnojivo, které seženete úplně všude, stojí do 50 Kč), jedlou sodu a vše důkladně rozmixujte, dokud se jednotlivé části nespojí v hustou tekutinu. Houbičku na nádobí položte do vámi vytvořené tekutiny a nechte ji tam, dokud do sebe nenasaje co největší množství roztoku. Po té nechte houbičku ztvrdnout.

S touto šikovnou věcičkou můžete pak doma vydrbat úplně všechno. Umí nejen čistit, ale částečně je schopná doplnit i jemné škrábance, třeba na kožené kabelce, nebo poškrábaných dveřích. Všechno dokáže dostat pryč mrknutím oka a vám zůstane jen a pouze čistá plocha.