Současný trend velí, že koupelna neslouží jen k hygieně, ale také k odpočinku a relaxaci po náročném dni. Prostor se zvětšuje, přibývá lázeňských prvků a obkladů v příjemných hřejivých barvách. Kdo si to může dovolit, volí obklady z exotického dřeva, které při správné údržbě nepodlehne vlhkosti. Kdo má těch peněz ještě víc, objedná si třeba celodřevěnou vanu za půl milionu. A když máte to štěstí, že jste dcerou Bernieho Ecclestona, necháte si vyrobit vanu z jednoho kusu amazonského křišťálu za více než 20 milionů korun.

Takové klenoty ovšem nemůžete zavřít do tmavé koupelny 2x3 metry. Potřebujete velký, vzdušný prostor a hodně světla, kde drahocenná vana dobře vynikne. Tomu pomůžou velká okna s krásným výhledem a nejlépe také okna střešní.

Pokud jste pohádkově bohatá, může se vám po čase omrzet české proměnlivé klima a přesídlíte do teplejších krajin. Tam si pak můžete dovolit vybudovat koupelnu venku nebo v proskleném atriu a vyzdobit ji exotickými rostlinami. Hygieně spojené s relaxací jako byste se oddávala přímo uprostřed džungle.

Odzvoněno samozřejmě není ani tradičnímu mramoru. Hladké plochy vypadají skvěle a snadno se udržují, i když to zrovna není měřítko, kterým by se bohatí lidé museli řídit - na úklid přece mají personál...