Liannin manžel Shawn a Kevin Barattini byli dávní kamarádi již od vysoké školy. Nepojilo je nijak silné přátelství, ale když se přestěhovali do stejného města, kde Kevin s manželkou Nicole žili, bylo přirozené, že se rodiny začali trochu více stýkat. Lianna, která již měla pět dětí jednou při večeři zavedla řeč na téma potomci, protože věděla že před pár měsící Nicole mluvila o tom, že se o děťátko Barattiniovi snaží.

"Když Nicole posmutněle řekla, že jí doktor oznámil, že v případě těhotenství je více než 90% riziko, že potratí a může přitom ohrozit i sebe, bylo mi jí hrozně líto. Mám pět dětí a vím, jaké to je být matkou. Přála jsem jí ten pocit také prožít, hlavně proto, že si neumím bez dětí představit život a popravdě, ta nabídka ze mě vylétla, ani jsem jí moc nepromyslela," vzpomíná dnes Lianna. Ačkoli v případě Lianny a Kevina přicházela v úvahu možnost náhradní matky, nebo adopce, oba dva věděli, že cena za tyto varianty mateřství je velmi vysoká. Okolo 90 000 dolarů (cca 2 000 000 Kč) a to si Barattinovi nemohli dovolit.

"Prostě jsme jedli, já Li řekla, co se stalo a ona bez přemýšlení řekla něco ve smyslu, že odnosila pět dětí, že jedno nebo dvě navíc už se ztratí. Napřed jsme s manželem nechápali o čem to mluví. Teprve po pár minutách mi došlo, že nemyslela další dítě pro sebe, ale pro nás. Začali jsme oba plakat." Už ve chvíli, kdy Nicole před pár lety diagnostikovali TPP, nechala si zmrazit vajíčka, protože nemoc naštěstí není dědičná. Lékař nakonec provedl umělé opolodnění spermatem Kevina a Nicolina vajíčka vložil do dělohy Lianně. Jako zázrakem se z pěti ujala dvě a tak mohla Lianna o pár týdnů později oznámit dvojici, že čekají dvojčata.

"Všechno jsme to prožívali společně. Často u nás Nicole s Kevinem přespávali, aby cítili kopání dětí, byli u porodu, Nicole a já jsme drželi Liannu za ruku, Kevin stříhal pupeční šňůru. Byla to zkrátka týmová práce. I dnes jsme velmi blízcí přátelé a až budou Dominic a Luciana větší, určitě jim řekneme, jak složitý a vytoužený byl jejich příchod na svět. Občas si děláme srandu, že mají oči po Kevinovi, nos po Nicole, pusu po Lianně a uši po mně," směje se Shawn, který se svou manželkou trávil většinu času a velice ji v jejím rozhodnutí podpořil. Obě dvě rodiny spolu i teď tráví spoustu času a děti Lianny a Kevina berou dvojčata Barattiniových spíš jako sourozence, než jako děti kamarádů svých rodičů.