Z čeho tedy můžete mít radost na podzim:

Návrat zimního času

Možná si stěžujete na dlouhé večery a pošmourná rána. Podzimní sezona vám ale přinese i jednu velmi příjemnou změnu: vrátí se zimní čas a spíme o hodinu déle. Statistiky tvrdí, že tento čas lidem vyhovuje mnohem lépe.

Sezona zvěřiny

Konec listopadu je to nejlepší období, kdy vyrazit na zvěřinové hody. Začíná také sezona sladkovodních ryb, se kterými rozhodně nemusíte čekat až na Štědrý den!

Barevné listí

Jako děti jsme si z něj vyráběli řetězy, pospojované stopkami, v dospělosti spadané listí na cestičkách v parcích přímo vybízí k melancholickým procházkám. Můžeme se v něm brodit, můžeme do něj kopat, a – máme-li vlastní zahradu – můžeme ho i hrabat, pálit a užívat si tu nejkrásnější podzimní vůni!

Méně turistů

Ať žijete v Praze nebo v jiném turisty obletovaném místě, na podzim můžete úlevně vydechnout: davy turistů prořídly, ulice znovu patří vám.

Pečené kaštany

Můžete si je připravit doma, anebo si je koupit v pytlíčku a uzobávat je během dlouhé procházky podzimním městem. V kaštanech jsou látky prospívající vašim játrům a kardiovaskulárnímu systému. Také se z nich dá vyrobit naprosto fantastický krém například do vánočního pečiva.

Kaštany upečete buď v troubě při teplotě 200 stupňů (10 – 15 minut) řezem nahoru, dokud nezačnou praskat. Nebo přiklopené pokličkou a mírně pokropené vodou v pánvi s tlustým dnem (případně ve speciální pánvi určené k pečení kaštanů). Pozor, je potřeba je soustavně obracet, aby se nespálily.

Nová kulturní sezona

V létě kultura dřímá a na podzim se znovu probouzí. Divadelní premiéry, nové výstavy a nové televizní seriály... to všechno startuje právě teď.

Důvod koupit si něco na sebe

V obchodech se už začátkem podzimu objevily nové zimní kolekce oblečení – letos jsou v módě například pestrobarevné úplety. Plískanice a první sníh jsou dokonalou záminkou, proč utratit pohoršující sumu peněz za nové botky, kabát nebo nějaký sexy svetřík. Navíc v posledních dvou letech začínají obrovské slevy už pár dní před vánočními svátky.