První na talíři

Kukuřice byla vedle brambor jedna z prvních surovin, kterou obyvatelé zaháněli hlad. Získala si takovou popularitu, že je i dnes nedílnou součástí národního amerického jídelníčku. Narozdíl od hot dogů a hamburgerů je ale zdraví prospěšná. Obsahuje kyselinu linolovou, protein zein, vitamín B1, fosfor, draslík, hořčík a železo. Zklidňuje střevní sliznici a snižuje cholesterol. Na druhé straně má i své temné stránky, zpomaluje činnost štítné žlázy a napomáhá přibírání na váze.

Popcorn

Lahůdka posypaná cukrem a zalitá plátkem másla je spojená především s návštěvou kina. Jeho historie sahá ale mnohem hloub, první popcorn byl objeven v Novém Mexiku zhruba před 5 500 lety. Obyčejná rozpraskaná kukuřice nerozmazlovala chuťové buňky dost, a tak se můžete v USA setkat se různými a často hodně prapodivnými kombinacemi - s marshmallow, se slaninou, s arašídovým máslem, s mátou, mrkví, čajem matcha nebo cornflaky, aby nebylo kukuřice málo.

Kam se jen podíváš

Kukuřice je třetí nejčastěji pěstovanou plodinou světa, v těsném závěsu za pšenicí a rýží. Můžete tedy do zlatých zrnek bez obav investovat, je to stabilní a výhodná komodita skoro jako kakao nebo ropa. Během svého zrání, kdy téměř o metr převyšuje průměrně vysokého člověka, se postará o zábavu. Kukuřičná bludiště jsou v USA velmi oblíbená. Ale děti nespouštějte z očí, jejich hledání by bylo na dlouho.