Ne každý si ovšem libuje v retro stylu, kam zapadne staré houpací křeslo z bazaru. Design nově vyráběných houpacích křesel se přizpůsobil dnešnímu trendu a na trhu najdete i zcela minimalistické výrobky.

Ještě pořád ale můžete sehnat houpací křesla ve víceméně tradiční podobě, jejichž základem je masivní dřevo, mezi nímž vyniká ratan. Takový nábytek je jako stvořený pro příjemné houpavé posezení na terase nebo pod pergolou.

Velké oblibě se těší také křesla, která dnes najdete přímo pod heslem "houpačka". Ta se může ukotvit ve stropě, v podkroví s trámy, na terase či balkoně i v zimní zahradě, vždy však vyžaduje dobré zabudování závěsného zařízení. Například v případě betonového stropu se používají ocelové kotvy, na něž se našroubují ocelová oka. Jestliže nemáte houpačku na co zavěsit, můžete zvolit variantu s vlastní závěsnou konstrukcí, která se pak dá postavit doslova kamkoli.

Sháníte-li houpačku pro zahradu, kde bude příležitostně vystavena nepřízni počasí, volte výrobky z odolných materiálů. Z dřevěných produktů vynikají houpačky z teaku a podobných exotických dřevin, které toho vydrží mnohem víc než český smrk a borovice. Co se týče houpaček kovových, kvalitu poznáte podle hliníkové konstrukce či speciální povrchové úpravy.