Když byl Jordan v páté třídě Pittsburghské základní školy, těhotná snoubenka jeho otce, Kenzie Houk, byla zastřelená. Z tohoto činu byl tehdy obviněn právě Jordan a jako motiv bylo řečeno, že na svou budoucí macechu žárlil a nechtěl, aby se jí narodilo dítě. Bál se prý, aby jeho otec neměl jeho nenarozeného bratra raději než jeho samotného. Alespoň tak rozhodl soud v roce 2009.

Za důkaz vraždy považovali policisté střelný prach na oblečení malého chlapce a výpověď sedmileté dcery Kenzie, která řekla, že slyšela hluk. Pro soud bylo toto dostatečným důkazem a jedenáctiletého kluka odsoudili k pobytu v nápravném zařízení pro mladé delikventy. O šest let později požádal tehdy sedmnáctiletý mladík, za podpory svého otce, o přezkoumání svého případu a o další dva roky později se k soudu dostal znovu, tentokrát rovnou k nejvyššímu. Tam začali vyšetřovatelé pracovat s hypotézou, že Jordan svou nevlastní matku našel už mrtvou, jak tvrdil od začátku, a za její smrtí mohl být někdo úplně jiný. Další dva roky soudních tahanic trvalo, než byl Jordan seznán nevinným a byl osvobozen. Deset let života v dětském vězení mu ale nikdo nevrátí.

"Nejsem kvůli tomu naštvaný. Co se stalo, stalo se. Jsem nevinný, to je to jediné, co si přeju, aby lidé opravdu věděli," říká osvobozený mladík. Jeho otec Chris, který byl po celou dobu na jeho straně, je rád, že jeho syn je venku z vězení a osvobozený. "Je to něco, co bych nepřál žádnému rodiči. Když víte, že vaše dítě je nevinné a přesto ho drží deset let pod zámkem. Bylo to dlouhé a smutné. Ale už je venku a soustředíme se na to, co přijde nyní." Jordan se nyní sžívá s okolním světem. Podle svých slov se ven podíval, jen když přejížděl z věznice k soudu a tak teprve objevuje, co všechno mu za těch deset let uteklo.

"Za tu dobu jsem se hlavně modlil, aby se nechytil špatných dětí. Ve vězení byl jako nevinný asi jediný. Byla tam fůra malých zlodějíčků, násilníků a pár mladistvých vrahů. Jordan je hodný chlapec, ale vím, že je snadno zmanipulovatelný, a tak jsem mu při každé návštěvě nosil knížky a kladl mu na srdce, aby se raději s nikým nebavil a zbytečně neprovokoval," vzpomíná na těžké období otec chlapce.

Ne každý je ale z osvobození Jordana nadšený. Rodiče zemřelé Kenzie, kteří se starají o její dvě pozůstalé dcery, jsou ze svobody mladíka velmi rozladění. "Nesouhlasím s tím, ten kluk je vinný. Moje manželka je z toho velmi rozzlobená, tak moc, až jsem ji musel odvézt do nemocnice. To dítě bylo monstrum! Jsem si jistý, že to udělal," nechal se slyšet Stephen Houk, otec Kenzie. Kvůli smrti mladé ženy nebyl obviněn nikdo jiný a vyšetřování stále pokračuje, Jordan je ale již mimo podezření a jeho otec je rád, že má svého synka doma.