Jeho maminka Bonnie má už dvě dospělé dcery, Farouk James je první syn. Otec pochází z Ghany, kde je tradice nestříhat dětem vlasy až do tří let. "Tuto tradici jsem respektovala, protože vím, že to pro manžela hodně znamená. Upřímně řečeno jsem netušila, že z Farouka bude takový vlasáč," svěřila se Bonnie.

Když byly Faroukovi čtyři roky, vzbuzoval svými vlasy pozornost nejen na ulici, ale také na Instagramu, kde do dnešního dne nasbíral 212 tisíc fanoušků. O nůžkách už nemůže být doma ani řeč. Neskutečné chlapcovo háro obohacuje rodinnou pokladnu o nezanedbatelné příjmy z módních přehlídek a reklamy.

Maminka Bonnie se během let péče o synovy vlasy stala téměř odbornicí na vlasovou kosmetiku a ráda udílí rady dalším rodičům kudrnatých dětí. "Je dobré, když dítě spí na polštáři s hedvábným nebo saténovým povlakem. Zabrání se tím vysušování vlasů a třepení konečků," uvedla pro list Huffington Post. "Jako druhý tip můžu doporučit nastříkat do vlasů trochu arganového oleje, nechat 30 minut působit a pak umýt šamponem. Vlasy se lépe rozčešou a nebudou absorbovat vodu," radí Bonnie.

Zdá se, že její metody opravdu fungují - Faroukovy vlasy vypadají nadmíru zdravě a bujně.