Prázdné místo

Elsie a Jeremy Larson jsou pohodový pár. Ona vydává knihy o vaření a zdravém stravování, on je kondiční trenér. Když si před pár lety pořídili starší dům v americkém Nashvillu a se vší vervou se pustili do rekonstrukce, nenapadlo je, že jim bude i tak něco scházet. Snaha o dítě byla marná. Než aby se utápěli v moři smutku, dali šanci adopci a jejich přání bylo velmi brzy vyslyšeno. Už za pár měsíců se veselá rodinka rozšířila o opuštěné miminko z Číny.

Něco je jinak

Dívka neměla černé vlasy, tmavé oči ani pro Číňany typický odstín kůže. V zavinovačce vypadala jako chomáček bílé cukrové vaty. Světlá až průhledná pleť, místo obočí a vlasů jen bílé chmýří. Elsie a Jeremy nikdy nepomysleli na to, že dívka nezapadá do jejich dokonalých představ o životě a rozhodli se přijmout výzvy osudu tak, jak přichází. Po dlouhé cestě přes půl světa byli konečně doma.

Pochopení

Zahrnout albínku láskou nestačilo, rodiče museli pochopit, co všechno probíhá jinak a odlišně od lidí, kteří mají pigmentu na rozdávání a slunce jim nespálí kůži na uhel. Je to největší lidský orgán a je třeba o něj náležitě pečovat. Albínci jsou velmi citliví. Slunce je pálí, teplo unavuje, hmyzí bodnutí a drobné ranky mizí dlouhé týdny. Všichni tři si osvojili pravidla a opalovací krém a hydratující přípravky je doprovází téměř všude.

Elsie a Jeremy jsou z malé holčičky nadšení. Podařilo se jim utlumit a zahnat všechny předsudky a dopřávají jí život, aniž by pocítila, že je jiná. Na sociálních sítích ukazují, jak úžasně jim dcera obohatila život.