Chlapeček, který má dnes jméno Hope (Naděje pozn. red.) našel konečně rodinu a kamarády a po dlouhé době se dočkal šťastného života, má však za sebou kruté rány osudu. Narodil se s vrozenou vadou jménem hypospadie. Jedná se o rozštěp močové trubice, v jejímž důsledku jedinec neodvádí moč z těla standardně špičkou penisu, ale jeho zadní stranou. Postihuje 0,3-0,5 % mužské populace a je-li objevena včas, stačí jednoduchá operace, která tuto na životě neohrožující obtíž, dokáže během chvilky opravit. Bohužel situace v Nigérii je taková, že i kdyby některý z lékařů tuto vadu poznal, finanční prostředky nutné na vykonání operace, by dohromady nejspíše nedala ani celá široká rodina malého chlapce, jenž touto vadou trpěl. A tak o něm řekli, že je čaroděj a vyhnali ho na ulici.

Malý chlapeček bloumal ulicemi, spal v krabici, jedl odpadky a byl na pokraji smrti podvýživou. V naprosto zbídačeném stavu ho v ulicích města Uyo našla Anja Ringgren Lovén, dánská charitativní pracovnice, která chlapce okamžitě začala krmit terapeutickou výživou, aby ho v první řadě dostala z podvýživy a poté zakročila také v ohledu lékařské péče. Speciálně proškolený lékař chlapečkovu zdravotní vadu objevil a bez větších komplikací odoperoval. Anja si ale malého klučíka, kterého okamžitě pojmenovala Hope (Naděje pozn. red.), natolik zamilovala, že ho adoptovala.

Malý Hope tak vyrůstá v útulku pro opuštěné děti, který Anja spolu se svým manželem zřídili přímo v Nigérii. Děti tam vyučují, vychovávají a pracují na tom, aby se v budoucnu dokázali postarat o sebe i o své blízké přímo ve své zemi a pokud to bude jen trochu možné, aby těchto 35 sirotků a odložených dětí samo udělalo z Nigérie hezčí místo k životu. Jméno Hope chlapeček rozhodně nedostal své jméno jenom tak.