Při výběru make-upu je důležitá především barva přípravku. Tu vybírejte podle typu pleti. Podstatné je, aby přípravek dokonale splynul s přirozeným tónem pokožky.

* Světlý typ: může díky bledě růžovým barevným pigmentům získat něžný porcelánový vzhled.

* Střední typ: je nejobvyklejší, ale i tento typ pokožky určitě vylepší rozjasňující make-up s jemnými třpytkami. Zkrášlovacím pomocníkem jsou i bronzery a vícebarevné pudry.

* Tmavý typ: pro něj jsou ideální zlatavé odstíny, které omlazují. Vždy je třeba volit barvu o tón světlejší, než je vaše přirozená barva pleti.

Optické triky

Make-up umí perfektně zakrýt nedokonalosti pleti, ale dokáže tvář i opticky upravit tak, že potlačí nebo naopak zvýrazní partie, o kterých si myslíte, že to potřebují. Tak například tmavší odstín nanesený na obličej se širšími lícními kostmi jej zúží a opticky zmenší i nos. Světlý odstín zase rozšíří bradu nebo vzdálenost mezi očima.

Aplikace ve 4 krocích

1. KROK
Pleť musí být dokonale vyčištěná a ošetřená denním krémem. Poté se vyplatí nanést průhlednou bázi pod make-up, která hlavně v oblasti očí, rtů a čela zaplní případné jemné vrásky a jiné nedokonalosti.

2. KROK
Problematická místa, jako jsou pupínky nebo rozšířené póry, zamaskujte jemnou vrstvičkou korektoru a pak už aplikujte make-up. Ten je možné nanášet štětcem, houbičkou, ale nejlepší službu vám prokážou přece jen prsty. Vizážistka doporučuje přípravek, který pleť vylepší a chrání celých 24 hodin.

3. KROK
Pokud máte make-up nanesen, je třeba ho zafixovat. K tomu je jako stvořený transparentní pudr, který se nanáší hustým štětcem krouživými pohyby nebo se do pleti vklepává.

4. KROK
Finále pak patří tvářence, která se aplikuje štětcem od tváří směrem k uším. Pudrové vyhovují mastnější pleti, tekuté jsou optimální pro pleť smíšenou a krémové pro suchou či zralou pleť.