Talíře do myčky nedávejte za sebou, ale dokola! Plus dalších 9 kuchyňských omylů

Nádobí skládejte do myčky proti tryskám.
Více fotografií k článku:
10 fotografií

Je spousta drobností, které děláme léta špatně a vůbec o tom nevíme. S následujícími vychytávkami se to má jako s postavením vejce na špičku: jakmile vám je někdo prozradí, ťuknete se do čela a nechápete, že vás to nenapadlo dřív.

Za některé chyby si ovšem můžeme čistě sami; ruku na srdce - čtete pozorně návody na používání čerstvě pořízených kuchyňských nástrojů a spotřebičů? Nezapomeňte, že nová technologie mohla přinést změny v ovládání a také nové funkce, na které nejste zvyklí a ani nevíte, že je můžete použít.

Instrukce se určitě vyplatí číst například u myček nádobí. Pokud vám připadá, že talíře nejsou dostatečně umyté, možná není chyba v myčce, ale ve způsobu, jakým nádobí do myčky skládáte. Je třeba si uvědomit, jakým směrem voda v myčce tryská, a tomu přizpůsobit rozložení talířů. Podle odborníků je neefektivnější talíře naskládat nikoli za sebe, ale do kruhu, protože voda v prostorách myčky proudí dokola.

Než vložíte talíř do mikrovlnky, nahrňte jídlo k jeho okrajům, aby se ohřálo rovnoměrně.

Pravidlo kruhu bychom měli uplatňovat i při ohřívání jídla v mikrovlnce. Určitě to dobře znáte - ohřívaný pokrm je po minutě ohřevu horký po stranách a studený uprostřed, takže ho musíte promíchat a ohřát znovu. Práci si zjednodušíte, když jídlo rovnou nahrnete ke krajům talíře a prostředek necháte volný. Ohříváte tak jen jednou a rovnoměrně.

Další články

čtenářů si právě čte tento článek