Zelená je taky dobrá

Sektorový nábytek z Ikey, plovoucí podlaha a odvaz v podobě květinové tapety neurazí, ale váš byt nevynikne a nebude jedinečný. Vertikální živé stěny nebo obrazy ze stabilizovaného mechu dají interiéru ten správný švih. Pomocí výrazných ploch rozdělíte velký prostor nebo osvěžíte mdlou a monolitickou plochu.

Zelené stěny představují unikátní solitér. Díky zelené barvě získá byt nový esprit a rostliny přinesou svěží vůni. V jejich objetí budete relaxovat a načerpávat energii jako byste se procházeli přírodou.

Jak pečovat

Za designový výstřelek se platí nejen penězi, ale i pravidelnou péči. Zatímco mechové obrazy jsou po dobu několika let téměř bezúdržbové, živé stěny vyžadují mnohem více pozornosti, aby zůstaly v kondici.

Systém je tvořen soustavou nádob přichycenou na nástěnný rám nebo volně stojící panel. Rostliny žijí ze speciálně upraveného substrátu nebo hydroponického roztoku. Jakmile zakoření, máte napůl vyhráno. Obávanou částí je pravidelná zálivka. Zezadu panelů je speciální nádoba, kterou proteče nalitá voda až do nejnižších vrstev, ale proces je zdlouhavý a zeleň nahoře trpí při podmáčení, zatímco "v přízemí" jsou květiny na suchu. Řešením je kapková závlaha, kdy systém sám reguluje, kdy která zemina potřebuje vodu a obratem ji do květináče dodá.

Extravagantní, neokoukané a přesně pro vás. Inspirujte se v naší bohaté galerii.