První pomoc

Cibule obsahuje v dobrém slova smyslu agresivní silice, které velmi rychle zklidní podrážděnou pokožku, hmyzí bodnutí a téměř okamžitě zacelí drobné ranky. Nebojte se pár vteřin palčivé bolesti.

Rychle rozkrojte cibuli a vnitřní stranou přiložte na kůži, ucítíte nepříjemné pnutí, ale to kůže jen reaguje na silné látky.

Svírá-li vás horečka, nasekejte jednu větší cibuli nadrobno a chodidla do ní zabalte. Funguje ještě rychleji než syrové brambory, teplota klesne během půl hodinky.

Cibulová šťáva

"Lektvar", který bez nadsázky spasí téměř vše. Potírejte jí místa s bradavicemi a kožními výrůstky nebo kožní ekzémy, kterých se nemůžete už dlouho zbavit. Prokázané jsou i účinky při rakovině kůže, kdy pravidelná cibulová péče může zmírnit její povrchové projevy.

Svoje místo má i na poli kosmetiky. Pravidelně si šťávu vmáčkávejte do vlasů, probudíte je k životu a začnou konečně růst. Klidně i trojnásobnou rychlostí. Stejné účinky má i při růstu nových vlasů, a tak je tu konečně šance pro vaše muže, kterým kštice pomalu ubývá.

Neplakejte!

Rad na to, abyste proceduru krájení cibule nemusela absolvovat se slzami v očích, je několik. Záleží na vás.

  • Lyžařské brýle - ochráníte nos a oči a silice se k citlivým sliznicím nedostanou. A v kuchyni se pobavíte.
  • Romantika u svíček - malá čajová svíčka zabrání proudění vzduchu a cibulové aroma se k vám nedostane
  • Buďte chladná - na pár minut strčte cibuli do mrazáku a zchlaďte nůž. Chlad šíření silic zastaví
  • Žvýkejte - před krájením si vložte do úst kousek chleba a usilovně přežvykujte. Měla byste tak odpoutat pozornost, ale pozor na prsty