Mexická bola

Originální šperk pro nastávající maminky nemá jen dekorativní funkci. Uvnitř boly zavěšené na tenkém řetízku je malý xylofon, který se rozeznívá podle ženiných pohybů. Jemné a melodické cinkání, které vydává, vnímá dítě už od 20. týdne těhotenství, kdy se začíná se zvuky zvenčí seznamovat. Ani po porodu nepřichází bola zkrátka, zavěšená na kočárku nebo nad postýlkou prckovi připomíná klid uvnitř maminčina bříška a konejší ho.

Podpůrné pásy

Rostoucí bříško je krásné na pohled, ale mnohým ženám přesouvá těžiště v těle a způsobuje velké bolesti zad. Podpůrné pásy na břicho jsou elastické, aby se přizpůsobily nabývání objemu, zároveň dostatečně pevné, aby udržovaly tělo ve zdravé rovině, zabránily prohýbání a špatnému držení. Přidáte-li trochu strečinku, bolesti zad se vám možná vyhnou.

Sluchátka

Vědomí, že v břiše bují nový život, ženám často nestačí. Ani pravidelné návštěvy gynekologa a setkání s dítětem pomocí ultrazvuku. Chtějí s ním být ve spojení co nejčastěji. Proto je na trhu novinka a jedna z nejmodernějších vychytávek dneška. Sluchátka se propojí s mp3 přehrávačem nebo telefonem a pomocí hydrogelových kroužků se připevní na bříško. Druhou polovinu těhotenství, kdy dítě vnímá zvuky, mu můžete pouštět hlasy ostatních členů rodiny nebo se pokusit dítě zklidnit poslechem vážné hudby.

Silikonové tkaničky

S rostoucím bříškem se může běžná rutina stát namáhavým úkolem. Oholit si v předklonu nohy nebo se obout do šněrovacích bot patří mezi velmi náročné procesy. Díky silikonovým tkaničkám, které jen provléknete a při obouvání za ně lehce zatáhnete, ušetříte spoustu času a energie. Nezapomínejte ani na podpůrné punčochy. Uleví vám a zabrání vzniku nevzhledných křečových žil.

Pásy do auta

Bezpečnost není radno podceňovat nikdy, ale v těhotenství jsou obavy o nastávající maminku a dítě mnohem vyšší. Několikahodinové natřásání při jízdě po českých dálnicích není nic příjemného. Speciální pásy do auta jsou uzpůsobené tak, aby nikde netlačily a bříško chrání speciální pruh.

Polštář na kojení

Spánek je důležitý v každém věku i stavu. Jeho využití se neomezuje pouze na podložení rukou během kojení. Ke konci těhotenství, kdy velké břicho často znemožňuje klidný spánek nebo odpočinek na boku, vložte polštář pod sebe a vytvořte pro něj podpěru. Polystyrenové kuličky se krásně přizpůsobí tvarům vašeho těla a jejich šumění vás odvede do říše snů.

Olejování

Žena se kulatí, břicho roste a kůže se napíná a trpí. Nedopřáváte-li jí pravidelnou a dostatečnou péči, pravděpodobně se vám pomstí a nejvíce namáhaná místa v posledních měsících těhotenství "ozdobí" nevzhledné strie, kterých se zbavíte jen těžko. Hydratovaná kůže v oblasti břicha, boků a prsou je základní kámen pro předejití jejich vzniku. Použít můžete speciální přípravky, sádlo nebo kokosový olej.