Se starým svetrem lze naložit jako s každou jinou látkou - dá se z něho ledaccos ušít: potahy na polštáře, zvířátka, dekorativní taštičky, a dokonce i kabelky a čepice. Je lepší, pokud je svetr už trochu opraný, vlákna se pak při nástřihu tolik nerozjíždějí. K sešití nicméně raději použijeme hustší steh, entlujeme stehem volnějším. Nepatří-li šicí stroj k vašim nejlepším kamarádům, můžete šít i ručně, nebojte, drží to.

Polštáře a zvířátka se dají plnit PES kuličkami, které jsou měkké a dobře drží tvar. V předvánočním odbobí si můžete vytvořit sněhuláčky nebo malé hvězdičky, které si doma někam zavěsíte jako vánoční ozdoby. Nastříhanými a obšitými pruhy svetru se dá také obtočit korpus na vánoční věnec; vzniklý základ pak už jen doplníte několika ozdobami, a vytvoříte si tak efektní dekoraci za použití minima materiálu i práce.

Zručnější švadlenky se mohou pustit do výroby čepic, rukavic, kabelek i sukní. Jestliže naopak patříte k těm méně šikovným, začněte drobnostmi vytvořenými z rukávů. Z těch snadno vyrobíte taštičky na drobné vánoční dárky, dekorativní potahy na lahve vína nebo jednoduché náramky. K ozdobení všech výrobků poslouží různé mašle, krajky a knoflíky; zapojte fantazii a vyjděte z toho, co najdete doma v šuplíkách.