Byl to večer jako každý jiný. Třiadvacetiletý Bennett Jonas a jeho o dva roky mladší kolega Ethan Turnbull z modelingové agentury měli po focení a šli společně přes Newyorský Central Park s úmyslem sednout si na chvilku na skleničku a pak jít domů. Jenomže cestou přes rozlehlý park se stalo něco, co nečekali. U jezírka, kde se v létě scházejí milenci, si všimli školních batohů a jen pár metrů od břehu v díře v tenkém ledu bojovalo o život šest dětí ve věku 15 a 16 let.

"Podívali jsme se s Benem na sebe a okamžitě jsme se vrhli děti zachránit. Bennett začal od břehu rozkopávat led, aby se k nim dostal, já jsem na ně zatím křičel ať se uklidní a nekopou kolem sebe a volal jsem záchranku. Jakmile mi potvrdili, že vyrážejí, šel jsem Benovi pomáhat, chtěl jsem se k dětem doklouzat z durhé strany, ale led se probořil, takže jsem doběhl kousek od jezírka, kde jsem viděl nějaké dělníky, kteří měli dokonce žebřík a společně jsme pak děti vytáhli jednoho po druhém na břeh," vzpomíná na zážitek Ethan.

Partička školáků šla po vyučování ven a jeden z nich začal zkoušet, zda je led na jezírku dost pevný. Led ho unesl a tak šel kousek dál od břehu a jeho kamarádi ho napodobili. Led, který byl u břehů dost silný, ale uprostřed ne, se pod školáky prolomil a oni byli vydání napospas ledové vodě a prázdnému parku. V zimě si přes potemělý park zkracuje cestu málokdo, děti tedy mohly mluvit o obrovském štěstí, že dva přátelé šli zrovna okolo.

"Ani nemůžu vyjádřit, jak vděčná jsem těmto dvěma chlapcům, kteří se do vody vrhli, aby zachránili moje dva syny," vypráví jedna z matek dětí. "Kdyby nešli okolo, nejspíš by se všechny děti utopili. Voda byla ledová, oni v zimním oblečení, které nasáklo okamžitě vodu a táhlo je ke dnu. Nechci na to ani myslet," dodává dojatě.

Z obou mladých mužů se stali přes noc hrdinové a poskytovali několikrát rozhovor do televize. Nutno dodat, že i na jejich kariéru to mělo velmi pozitivní vliv. Od té doby se pracovně ani jeden z nich nezastavil a fotí pro prestižní značky.

"Jasně, že mě to těší, že mám spoustu práce a jsem žádaný pro focení, ale to je to poslední, co by mě napadlo, když jsem pro ty děti lezl. Když můžu, tak pomůžu a neřeším, zda z toho něco budu, nebo nebudu mít," říká na adresu události Bennett. "Necítím se jako hrdina, prostě jsme byli ve správný čas na správném místě. Kdybychom to nebyli my, byl by to někdo jiný," uzavírá příběh Ethan.