Poté, co skončily Přešlapy a třetí řada seriálu Vyprávěj, objevila se ZUZANA KAJNAROVÁ (31) na sklonku roku na sváteční obrazovce hned v několika pohádkách. Vlastně celý ten loňský rok byl pro ni pohádkový. Na nedostatek práce si rozhodně nemohla stěžovat. A také si vzala kolegu Romana Říčaře, s nímž už byla rok zasnoubená.

Jak je vám jako novomanželce?
Dobře.

Cítíte nějakou změnu?
Ne. Nedávno se mě ptal kamarád na totéž a tomu jsem řekla, že se mi zdá, že hádky o banality najednou postrádají smysl, protože stejně víte, že vedle sebe budete večer usínat a ráno se probouzet, takže nad některými drobnými spory raději mávnete rukou, než abyste si kazili celý den.

Chcete říct, že se nehádáte?
To zase ne, občas k nějaké výměně názorů dojde, bez toho to snad ani nejde. Ale mám pocit, že člověk začne být shovívavější. Taky proto, že má větší odstup. Ale to asi platí časem v každém vztahu.

Bojíte se, že se postupně budete partnerovi přizpůsobovat a že to, co vám na něm vadí, začnete sama dělat také?
To mě nenapadlo. Je důležité, aby ve vztahu člověk neztratil sám sebe. A taky v něm najít věci, které vás baví oba, ale zároveň si nechat „to svoje“. Přátele nebo koníčky je nutné si pěstovat, protože jsou občerstvením vztahu. Ani jeden se pak nestane závislým na druhém nebo jen na tom, co mají společné. Proto, že s někým žijete, nesmíte zapomenout na ostatní.

Jste tolerantní manželka? Když Roman řekne, že jde s kamarády na pivo, pustíte ho? A když vy oznámíte, že jdete na výstavu s bývalým, řekne on: Jdi si?
Abych mu říkala, že jdu s bývalým na výstavu, to by bylo asi trochu divný… Občas je mi líto, když mi něco oznámí na poslední chvíli. Ale oni to chlapi mají jinak. Já si všechno dlouho plánuju, takže třeba s holkama jsem domluvená týden dopředu. Pak doma nahlásím, že v úterý s nimi jdu na vínko. Roman mi třeba poví až ten večer, že se právě dohodli s klukama na pivko. A já jsem pak naštvaná, že jsem s tím nepočítala a že nemám náhradní program. Většinou mě to ale docela rychle přejde, uvědomím si, že mám večer sama pro sebe. Můžu dodělat nějaké resty v domácnosti nebo si dát vanu a pak si číst - najednou je z toho úžasný odpočinek, na který bych si jindy vlastně neudělala čas. Nicméně se snažím být tolerantní manželka. Vím, že když ženská chlapa dusí, aby nikam nechodil, nedělá to dobrotu.

Tip KAFE.cz

Celý rozhovor si můžete přečíst v časopise Story, které je právě na novinových stáncích.