Bývalá moderátorka Peříčka nás pozvala do Caffeterie na Malostranském náměstí, která patří jejímu manželovi Vlastovi Hájkovi (37). Kavárnu si ponechali, přestože už se vzdali butiku Faith a teď prodávají i dům na Ladronce. „O dům se musíte starat, proto jsme se v červenci přestěhovali do nového bytu. Nějaké zázemí si tu chceme nechat, abychom se mohli vracet za rodinou,“ vysvětluje Zuzana.

Co jste během své návštěvy v Česku stihla kromě stěhování?

Stala jsem se kmotrou neteře Lary, která se narodila v lednu. Salminka si užila mých rodičů v Žilině, Vlastíkovy mámy na Moravě a také jsme stihli dovolenou s mými rodiči a sestrami na Slovensku. Pětatřicet let společně jezdíme do Štúrova.

Nikdy jste nevynechali?

To je už taková naše rodinná tradice. Dokonce i Štúrovčané se mě ptají: „Co je tady u nás tak zajímavého?“ Jezdili jsme tam na firemní dovolenou a když firemní dovolené skončily, tak jsme si řekli, že to bude tradice Belohorcových, že se tam vždy v létě sejdeme. Termální vody jsou úžasné. Moje Salminka se tam vyblbne s Karolínkou, dcerou mojí sestry. Chodíme spolu na koupaliště, kde si vždy dopřejeme mastný česnekový langoš anebo si uděláme výlet do Ostřihomi za vyhlášenou maďarskou kuchyní, a jsme šťastní.

Jak vás napadlo přestěhovat se do Miami?

Já i Vlastík jsme létali na Floridu dávno před tím, než jsme se seznámili. V roce 2002 jsem tam se známými slavila Silvestra. Společně jsme tam pak s Vlastíkem rádi ujížděli před zimou. Během jedné dovolené jsme náhodou objevili realitku, vešli dovnitř a rozhodli se pořídit si byt. Po narození Salminky jsme v něm začali trávit stále víc času, až jsme se nakonec loni přestěhovali do Miami natrvalo. Dostali jsme pracovní víza na pět let. Upřímně, s moderátorskou branží to jde v Česku z kopce. Přišla krize a honoráře už nejsou tak vysoké. Často také místo moderátora angažují výřečného zaměstnance, takže už jsem neměla ani tolik práce jako před lety. A Vlastíka vždy bavily rekonstrukce, je stavař, tak se rozhodl k této profesi vrátit v Americe.

Bylo tak jednoduché vzdát se butiků a všeho, co jste tu vlastnili?

Jednoduché to nebylo. Něco vybudujete a pak to máte opustit. Bylo mi to líto. Vlastík mě přesvědčil, že je správná doba prodat to, a udělali jsme dobře. Lidé dávají přednost tradičním značkám, anebo cenově dostupnějším. Také bych po narození dcery už neměla tolik času věnovat se naplno práci v televizi a chodu butiku. Přestěhováním se do Ameriky nemáme co ztratit. Spíš naopak. A vždy se můžeme vrátit. Zatím se nám daří. Vlastík má práce dost. Já byla rok s malou doma, ale přitom jsem absolvovala dva semestry angličtiny a ještě jsem zvládla kurz real estate pro realitní makléře, bez nějž se nelze v Americe této profesi věnovat. Koupili jsme na South of Fifth Street nebytový prostor, kde plánujeme vybudovat realitku. Do toho ale přišla šťastná událost (dotýká se bříška – red. pozn.).

Další dítě jste neplánovali?

Řekli jsme si, že se nebudeme bránit pořídit Salmince sourozence, a ono se to povedlo na první pokus, což jsme nečekali. Salma je velmi živé dítě a potřebuje parťáka. Vidím, jak jí pomohla školka. Za devět měsíců se naučila anglicky. Jednou možná bude mluvit jako rodilý Američan, což se mně a mému manželovi v životě nepodaří. Maminky si často řeknou, že zůstanou s dítětem doma a budou se mu věnovat, ale každé dítě potřebuje společnost dalších dětí.

Chcete rodit na Floridě proto, aby váš potomek měl americký pas?

Strávili jsme tam celý minulý rok, včetně Vánoc a Silvestra. Určitě teď nepoletím na Vánoce do Prahy, abych tady rodila. Také naše dítě mi asi nikdy nebude vyčítat, že jsem mu pořídila americký pas.

Nemrzí vás, že Salma o tuto možnost přišla?

Je fakt, že Vlastík takový plán měl, ale já chtěla coby prvorodička rodit v domácím prostředí, a je pravda, že jsem měla strach z jazykové bariéry. Teď už vím, do čeho jdu, a také moje angličtina je mnohem lepší.

Co se vám tak líbí na životě na Floridě?

Nejlepší je určitě počasí. Už nepotřebujeme zimní oblečení. Někdo má rád střídání ročních období, ale nám plískanice a zima nechybí. Známí se nás ptají, jestli se tam nenudíme, když je tam každý den stejný, ale já vám řeknu, že nám to takhle vyhovuje, klidně se budeme nudit v plavkách na pláži či u bazénu. Naše dítě ještě nepoznalo antibiotika. Kamarádky mi přitom píšou, jak jsou jejich děti nemocné. Výhodou Floridy jsou také čerstvé ryby po celý rok. Vůbec kvalita potravin je tam lepší než u nás.

Jak si udržujete štíhlou postavu?

Jste lichotník. Nemám pocit, že bych byla tak štíhlá hlavně teď, když jsem těhotná. Ale poslední rok jsem na sobě dost makala. Cvičila jsem v parku s těžkými, pětatřicetikilogramovými vaky písku – máme tam takovou dobrou partičku. Pak jsem přibrala v horních partiích a říkala si: To není možné, vždyť tolik cvičím! Pak jsem jela se Salmou na rentgen a doktorka se mě ptala: Nejste těhotná? Raději tam šel Vlasta. Ještě ten večer jsem si těhotenství potvrdila testem.

Váš muž vypadá, jako by v posilovně i přespával. Pletu se?

On to má geneticky dané, zatímco já na tom musím tvrdě makat. Klidně si dá i pečivo a v noci sladké, pak párkrát zaběhne do fitka a je v pohodě. Žijeme však na South Beach, kde všichni sportují, což je nakažlivé. U nás v baráku chodíme na speciální cvičení břišních svalů a já jsem tam nejmladší. Nejstarší je devětašedesátiletý pán, který s přehledem zvládne všechno co ostatní. Vlastík propadl surfování, tak skoro každý den po práci ujíždí na vlnách.

Moderování už je pro vás uzavřená kapitola?

Během celého roku mi občas zazvonil telefon s nabídkou. Měla jsem radost, že na mě nezapomněli, ale finančně se mi nevyplatilo letět do Česka. Pokrylo by mi to jen letenku a možná nějaký ten dárek navrch. Nikdy jsem si netrhala vlasy proto, že nejsem na obrazovce. Střízlivě jsem zhodnotila i situaci na Floridě. Je tam milion šikovných moderátorek. Ale nikdy neříkej nikdy. Třeba se jednou moje angličtina zlepší natolik, že bych s ní mohla před kamery. Pravděpodobnější ale je, že se budu živit jako realitní makléřka.