Julianne Moore

Šatník hollywoodské hvězdy je střežen vyhlášenými stylisty, a tak krok vedle nepřipadal v úvahu. Hned po příletu se herečka objevila v pohodlném overalu a nesmrtelném klobouku. Ani volný střih kombinézy nezazdil její smysl pro styl.

Ještě ten večer se objevila ve víru města po boku organizátorů festivalu a nejbližší rodiny. Na sobě měla dlouhé šaty černé barvy. Hravé volány připomínající mušle a mořské vlny, lehké plisování a stylové sluneční brýle vše dotáhly k dokonalosti.

Na slavnostní zahájení se oblékla do několika vrstev žlutého šifonu. Kombinace výrazné barvy, nepravidelných volánů, úzkých ramínek a holých zad byla trefou "do černého". Žlutá není u zrzek oblíbená a může je hodně potrápit. To se stalo i s výrazným monolitem, který oblékla na předávání cen Emmy v roce 2012.

Ani v méně formální nebo slavnostní dny její šatník nezahálí, ale jejím nejvděčnějším doplňkem je vždycky mladší manžel. Černé šaty s flitry nad kolena nebo bílé koktejlky s límečkem z výrazné krajky jsou jen dalšími důkazy, že styl Julianne Moore nabírá s věkem na síle.

Zostra

Slavnostní zahájení je pro většinu pozvaných nejdůležitějším momentem celého festivalu. Nesmíte zapadnout, nesmíte nudit, nesmíte na sebe strhnout přílišnou pozornost.

  • Hana Vágnerová - většinou sází na hravou módu, ale tentokrát příliš tlačila na pilu. Kombinace odhaleného dekoltu, mnoha vrstev látky, tmavých odstínů a peří z nóbl bažanta byla pouhou hrou na efekt.
  • Aňa Geislerová - hvězda české kinematografie se v módě vyzná, ale čekalo se víc. Šaty na míru od Pietro Filipi jí padly jako ulité, i střih kopíroval současné trendy. Jen je z nich jasně rozpoznatelný rukopis, který začíná nudit.
  • Lenka Krobotová - červený koberec, červené šaty, červené vlasy i rtěnka. Provedení a prezentace nemá chybu, ale zahájení festivalu by zasloužilo více invence, ne jen barevný monolit.

Pro další módní kreace slavných zrzek nahlédněte do galerie.