Šance jednou za život

Královna extravagance Lady Gaga dostala unikátní příležitost projevit se jako herečka, odhalit své pravé já a dokázat, že její um nestojí na spotřební hudbě, světelné show a převlecích z hovězího masa. Málokdo věřil, že by spojení takového živlu a ambiciózního Bradleyho Coopera mohlo zafungovat. Stalo se.

Skrytý talent

Lady Gaga vytřela pochybovačům zrak nejen svým hlasem, jeho rozpětím a prací s ním, ale i hereckým výkonem, který předčil všechny ostatní. Způsob, jakým dává najevo emoce beze slov, vtáhne diváka do děje a ten prožívá příběh s ní. Druhým tažným koněm je právě Cooper, který s věrohodným výrazem utrápeného bezdomovce ztvárňuje muže, který žije pro nahodilé okamžiky a není schopen ustát realitu a ani dočasně podpořit blízké na úkor sebe.

Očekávání

Film ve svém vyprávění nepřináší nic nového - kariéra, láska, závislost, oběť, zklamání. O to větší důraz je kladen na zpracování, které je místy hodně surové. Všechny hudební pasáže se natáčely během koncertů v rámci tour Lady Gaga "Joanne" a na kalifornském festivalu Coachella. Žádný druhý pokus, ale jen víra ve správnou věc a vzájemná důvěra a nadšení. Zda bude tento unikátní projekt oceněn filmovými cenami, ať Zlatým globem nebo Oscarem, se brzy dozvíme. Rozhodně by ale neměl film Zrodila se hvězda chybět na seznamu srdcovek, které neomrzí ani při sté repríze.