Diář má beznadějně zaplněný. Jede turné s Karlem Gottem. Svým zpěvem doprovází tanečníky ve StarDance, účinkuje v muzikálech Aida a Vražda za oponou a kvůli představení Monty Python‘s Spamalot dojíždí do Plzně. „Někdy propadám šílenství, kolik toho je. Od října do prosince se každoročně nezastavím. Letos to ještě zvládám, jen z toho klasicky hubnu. Musím doufat, že se na Vánoce spravím.“

Týdeníku STORY poskytla DASHA rozhovor:

Můžete si s vaší postavou dovolit hubnout?

To už právě nechci. Shazuju stresem, když mám přemíru práce, a tím pádem větší výdej energie. Před nastudováním Aidy jsem si proto objednala krabičkovou dietu s přibíracím efektem.

To je velmi paradoxní přístup. Jak vás to napadlo?

Dozvěděla jsem se o tom od Ivany Chýlkové, která měla podobný problém. Dietolog mi spočítal, kolik kalorií potřebuju, já s sebou všude nosila krabičky se samým zdravým jídlem a díky tomu se mi povedlo během zkoušení muzikálu už neubírat na váze.

Čím se vám líbí role Aidy?

Aida je strašně silně emotivní. Něco podobného jsem zažívala jako Ofélie v Hamletovi, ač je to úplně jiný příběh a jiná postava.

Není vám líto, že na vás na rozdíl od Lucie Bílé nečekaly šaty egyptské princezny, ale plátěný kostým otrokyně?

Kdepak, já se „v plátěném pytli“ cítím pohodlně, dobře vím, jak se Lucie trápila před premiérou v princeznovských šatech a ještě navíc na vysokých podpatcích. Některé kostýmy jsou ušité tak, že si v nich nemůže ani sednout.

Dáváte přednost pohodlí i mimo jeviště?

Já jsem džínová a tričková. Pořád běhám se psem v přírodě. A krásné róby si užiju během plesové sezony ve StarDance anebo v představení Vražda za oponou.

Čeho jste se při práci na Aidě obávala?

Z počátečního souboje. Když nám náš trenér s šermířskou skupinou ukázal, jak by ten souboj měl vypadat, dostala jsem strach, že někomu ublížím.

Zkušeně přeperete půlku Noidových vojáků. Bila jste se v dětství?

Nanejvýš se svojí sestrou. Myslím si, že jsem to brala vážně a ona se jen bránila, ale jinak se máme strašně rády. Pamatuju si, jak odjela na studia do Ameriky, to mně bylo asi deset let, a bylo mi to opravdu strašně líto.

Co dnes dělá?

Žije na horách. Ona je takový můj ideál a vzor. Potkala muže svého srdce, se kterým jsem ji seznámila. Byl to vyhledávaný studiový zvukař. A teď spolu vedou horský hotel Portáš v Javorníkách.

Jak je to s plány Dashi přestěhovat se také do hor čtěte v nejnovějším čísle společenského týdeníku STORY!

Náš tip: Mrkněte na další zajímavé články o celebritách SEM.