Kde se stala chyba?

Macaulay Culkin (31) Herec, který se stal dolarovým milionářem ve dvanácti letech, se momentálně živí jako DJ v newyorském nočním klubu. Právě zde se prý v průběhu večera několikrát odebere s přáteli do takzvané „černé místnosti“, kde v lepším případě všichni kouří marihuanu, v horším konzumují tvrdé drogy. I jeho byt se prý změnil v drogové doupě, kde se scházejí nechvalně proslulé partičky z okolí. Po roli Kevina měl přitom našlápnuto na prvotřídní hereckou kariéru. Bohužel právě v té době se rozešli jeho rodiče a jejich spory ohledně synovy budoucnosti i jeho peněz byly velice bouřlivé. A dost možná právě tato rodinná disharmonie nakonec zapříčinila, že úspěšný mladík vyrostl v populární trosku... Někdy už je pozdě...

Herečka Drew Barrymoreová (36) se stala slavnou už v sedmi letech, a to díky filmu E.T. mimozemšťan, v němž hrála dětskou kamarádku vesmírného trosečníka. Obsadil ji její kmotr Steven Spielberg, leč kdyby jen tušil, kam to povede, patrně by své rozhodnutí změnil. Drew totiž v opojení slávou sklouzla velice rychle na šikmou plochu. V devíti letech začala pít alkohol a kouřit cigarety i marihuanu a o rok později už šňupala kokain. Ve třinácti skončila v léčebně. Ve čtrnácti znovu. Zdá se ale, že tento příběh má šťastný konec.

To se nedá říct o Lindsay Lohanové (26), rovněž bývalé dětské hvězdičce, o níž se dnes mluví už jen v souvislosti s jejími protizákonnými excesy týkajícími se alkoholu, drog a také krádeží. Stále ale existuje možnost, že se Lindsay včas rozbřeskne a přestane si ubližovat. A právě tahle cesta je už navždy uzavřena pro démonického filmového hrdinu Rivera Phoenixe, který byl po mnoha dětských rolích už v osmnácti letech nominován na Oscara. Kromě filmu se ovšem River intenzivně věnoval bujarému nočnímu životu typickému pro zlatou hollywoodskou mládež. Až se o halloweenské noci roku 1993 tehdy třiadvacetiletý talentovaný herec předávkoval směsí kokainu a heroinu a zemřel na chodníku před nočním klubem v Los Angeles.