Dvě tváře

Na začátku své cesty to byl hardrockový drsňák s šatníkem plným kožených křiváků a nevkusných košil, s dlouhými vlasy a divokými koncerty, kde řádil jako utržený ze řetězu. Částečně za to mohla spolupráce s budoucím kytaristou legendárních Kiss Brucem Kullickem (66). S vlastní kapelou Blackjack si ho jako předskokana vybral tehdy mnohem známější Ozzy Osbourne, který aktuálně bojuje s Parkinsonovou chorobou a léčí se ve Švýcarsku.

Poprvé se oženil už v roce 1975 a s novinářkou a matkou svých třech dcer Maureen McGuire (63) vydržel patnáct let. Po rozvodu navázal vztah se "zoufalou manželkou" Nicolette Sheridan (56), která rozvodu s hercem Harrym Hamlinem (68) propadla depresím. Dotáhli to sice až k zásnubám, ale místo svatby přišel rozvod. Dnes už si všechnu zpěvákovu pozornost nárokuje jen 6 vnoučat.

Sám na sebe

Na sólovou dráhu se Michael Bolton vydal až v roce 1983. A úspěchy na sebe nenechaly dlouho čekat. Za téměř čtyřicetiletou kariéru získal dva zlaté gramofonky (Grammy), je šestinásobným držitelem American Music Awards, prodal přes 53 milionů alb, dosáhl na vrchol v prestižní hitparádě Billboard HOT 100 a má svou vlastní hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy. Rockových vypalovaček a nevkusných gest se už dávno vzdal, našel se v jazzu a na svém posledním albu se dokonce pustil do evergreenů velikána Franka Sinatry.

Pro druhé

Zpěvák má rád duety a o pozornost na pódiu se podělil s největšími hvězdami jako je Lady Gaga (33), B. B. King, Ray Charles nebo Luciano Pavarotti. Rád také skládá. Po písničce od renesančního umělce touží spousta hvězd, ne všem se ale poštěstí. Mezi jeho "zákazníky" patřila Barbra Streisand (77), Kenny Rogers (81) nebo Peabo Bryson (68).

Nejromatičtější hlas Ameriky, jak se zpěvákovi přezdívá, měl minulý rok podruhé navštívit Českou republiku a koncertovat v Olomouci. Ze všeho ale sešlo a pro malý zájem se vystoupení zrušilo. Bolton totiž předvádí jen svůj hlas, nestaví na velké show.