Hned po legendárních The Simpson se jedná o druhý nejdéle vysílaný sitcom studia Fox. První epizoda spatřila světlo světa 5. dubna 1987, poslední 9. června 1997. Na českých televizních kanálech se ale americký sitcom, který vznikl jako satirická parodie rodinných seriálů typu Krok za krokem s tématem jako sex, závist a neúspěchy, stále reprízuje.

Právě příběh dysfunkční rodiny měl za následek i to, že seriál měl na svou dobu poměrně vysoké náklady. Důvodem nebylo samotné natáčení, ale soudní spory s lidmi, které seriál urážel nebo pohoršoval. Dokonce v Americe vzniklo i sdružení, které veřejně vystupovalo proti vysílání tohoto seriálu, jež běžel v hlavním vysílacím čase. Nejaktivnější členka Terra Rokoltová se účastnila i několika talk-show, kde od sledování odrazovala. Jak by se dalo čekat, efekt byl přesně opačný.

Jelikož je sitcom založený na situačním humoru, bylo důležité vybrat do hlavních rolí herce, kterým se jejich zpackaný život dá lehce uvěřit. Při konkurzu například požádali tvůrci Eda O´Neilla, který se ucházel o hlavní roli hlavy rodiny Ala Bunda, aby pouze prošel dveřmi domu. Ed hluboce vydechl jako kdyby jít domů byla ta největší otrava. Tvůrci jej rychle obsadili s tím, že konečně přišel někdo, kdo porozuměl roli. Herečka Katey Sagal se tak hodně snažila dostat roli manželky Peggy, že na konkurz přišla rovnou oblečená ve stylu 60. let s parukou na hlavě. Roli dostala a ani netušila, že ji účinkování v seriálu změní život. Během natáčení totiž potratila. Tvůrci tak museli, po tragédii, upravit scénář a těhotenství, které bylo součástí děje, se tak Peggy pouze zdálo.