Do života

Před lety měl Pohlreich trápení s manželkou. Jako první vyplul na povrch románek se studentem. Zdeňka (47) se za svůj úlet nestyděla a manželství to nakonec ustálo. Mnohem horší zkouškou pro ně byla rakovina prsu, se kterou musela bojovat. Naštěstí se jí dostalo té nejlepší péče a nemoc překonala. Svého muže dokonce nahnala zpátky do práce, aby nemusel trpět její nálady během léčby.

Když překonali náročné období, ozval se syn Jan. Od svého otce se prozatím nic nepřiučil a nezajímá se o podnikání, vaření ani kouzlo gastronomie, přesto by rád využil otcova jména a založil restauraci. Ta by podle něj neměla o zákazníky nouzi. "Pohlreich" je značka, která prodává sama. Od smělého plánu ho Zdeněk Pohlreich zrazuje. Sám moc dobře ví, co je to za dřinu. A k úspěchům se musel dopracovat postupně. Svého syna rád podpoří, ale nenechá ho riskovat a nadělat dluhy, které by za něj musel splácet.

Zajímavosti

Emigroval a několik let žil v Nizozemsku a Austrálii, kde se poprvé potkal se svou ženou Zdeňkou. Tu si vzal až o dvacet let později.

V roce 2012 dostal menší cameo roli v seriálu Simpsonovi a nadaboval jednu z postav. Jeho hlas dostal jeho americký kolega Gordon Ramsay (53).

Objevil se v řadě pořadů a vydal nespočet knih - od variací na saláty po grilování. Zaučoval také herce ze seriálu Ohnivé kuře.

Bytostně nesnáší raw food. Má za to, že gastronomie vyžaduje tepelnou úpravu a rozemlít suroviny umí každý. To pro něj není umění.

Má tři syny (dva vyženil) a čtyři kočky.

Natáčení Ano, šéfe! začalo rok po otevření Café Imperial. Tehdy by podobnou podporu sám uvítal. Předlohou mu byl Gordon Ramsay a ochutnal přes 500 jídel.