My jsme Zdeňku Pohlreichovi položili několik otázek, abychom zjistili, jak strávil karanténu a jaké plány má do budoucna.

Jaký vliv bude mít podle vás zavření restaurací kvůli pandemii na chování zákazníků po jejich otevření?

Myslím, že v mnoha případech fatální, ale v tuto chvíli nelze vůbec nic odhadnou, alespoň já si na to netroufám.

Vařil jste Nepostradatelným. Kdo s tímto nápadem přišel a co vás zlákalo se do projektu zapojit?

Byl to můj nápad, chtěl jsem udělat něco pro lidi, kteří dělají tu ne příliš uznávanou a doceňovanou práci. Prostě jsme si myslel, že by jim slušné jídlo mohlo zlepšit náladu a usnadnit život.

Jak plánujete strávit léto, pokud vůbec lze něco v současné době plánovat?

Doufám, že budu moci jet na normální dovolenou, nejlépe někam k moři. Mám už Covidu a šílenství okolo něj dost. Nejraději bych jel někam, kde není televize ani internet.

Co byste si teď nejvíc přál?

Já bych chtěl svůj, respektive náš život zpátky. Dělat to, co máme rádi a co má smysl a nemuset poslouchat donekonečna řeči o tom, kolik se dovezlo roušek a jak je to super.

Na co byste raději zapomenul?

Na myšlenku, že za tohle všechno někdo může a že se tomu zřejmě dalo s celkem přiměřeným úsilím vyhnout. Stačil zdravý rozum, obezřetnost a schopnost rozlišit věci podstatné a důležité od balastu všedních dní. I na to, že si za to můžeme sami svojí lehkomyslností, blahosklonností, korektností a já nevím čím vším ještě.

A ještě otázka na závěr. Češi si oblíbili grilování, které v létě pravidelně provozují. Podělil byste se s námi o nějaky fígl, jak nejlépe ugrilovat steak?

V zásadě to nejdůležitější je si koupit pořádný kus masa u osvědčeného řezníka a dělat s tím co nejméně. Nebo si kupte mou kuchařku Grilování, která je plná tipů, triků a receptů.