Zdeněk Pohlreich: Je to totální selhání systému. Náš obor je mrtvý, je to konec

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdroj: Profimedia

Zdeněk Pohlreich stejně jako ostatní restauratéři v aktuálním čase pandemie řeší ve svém byznysu vážné problémy. Slavný kuchař dokonce na své menu pustil jídlo, které z duše nenávidí!

Doba pandemie koronaviru je zlá, jedním z nejvíce zasažených segmentů je ale bezesporu právě gastro! Nařízení vlády už dohnala mnoho drobných podnikatelů ke krachu a lépe na tom nejsou ani vyhlášené podniky!

Krizi zažívá dokonce i vyhlášený "Bůh" českých kuchařů, Zdeněk Pohlreich!

"Tohle už nemá smysl ani komentovat, je to absurdní, co se tu děje. Je to totální selhání systému. Náš obor je mrtvý, je to konec. Stačila zavíračka ve 22 hodin, ale tohle je vlastně lockdown, ne sice nahlas, aby se nikdo ničeho nedomáhal, takže nás nechají jakoby otevřené, ale omezili naše podnikání tak, že už se k nám bojí i normální lidé," řekl nedávno webu Seznam. Jenže situace se od té doby ještě zhoršila, a tak musel Pohlreich začít vařit na menu Café Imperial pokrmy, které ještě nedávno sám kritizoval ve svém pořadu Ano Šéfe!

Zdeněk Pohlreich

Zoufalá situace v gastronomii se projevila i na menu vyhlášeného Café Imperiál, kde je Zdeněk Pohlreich roky šéfkuchařem. V nabídce se objevila nečekaná pochoutka - smažený hermelín s tatarkou!

Pohlreich přitom právě proti tomuto jídlu v minulosti mnohokrát zbrojil a považoval ho za blaf české kuchyně! Kromě toho zavedla restaurace i dovoz, kterému "šéf" zrovna dvakrát nefandil. Jak se ale říká, nouze naučila Dalibora housti! 

Známý kuchař se netají tím, že musí nyní o své zákazníky bojovat za každou cenu, aby nemusel provoz ukončit!

Zdeněk Pohlreich je nejen šéfkuchařem Imperiálu, také vlastní dva podniky, a aktuální situaci pociťuje hned z několika stran.

Známý televizní kuchař radí svým kolegům, aby si nyní nebrali servítky ani s konkurencí, a udělali vše proto, aby své podnikání zachránili. Sám prý netuší, zda se mu povede své provozovny udržet!

"Jestli zůstanou podniky otevřené, se budeme muset dohodnout, ale budeme se samozřejmě snažit minimalizovat ztrátu, to dělá každý podnikatel. Představa, že se semkneme a všechno bude báječné, je pryč. Tohle je normálně hospodská rvačka, to už se nehraje podle žádných pravidel. Tvrdě každý sám za sebe. Kontrolovaný konkurz je lepší než neřízený bankrot, ale je na každém, ať se rozhodne," prozradil výše zmíněnému deníku. Nezbývá než všem v těchto těžkých chvílích popřát mnoho sil a doufat, že se situace již brzy zlepší... 

Další články

čtenářů si právě čte tento článek


Akční letáky